"Po příjezdu na místo požáru hasiči uviděli hořící automobil Renault. Plameny začaly ohrožovat i sousedící zaparkované vozidlo Ford a Seat. Hasiči požár uhasili jedním vysokotlakým proudem vody. Po uhašení plamenů, termokamerou hledali ještě skrytá ohniska hoření," přiblížil za krajské hasiče mluvčí Roman Žemlička.

Podle něj se také na místo dostavila policie a vyšetřovatel hasičů.

"Majitel vozidla poškozeného požárem vyšetřovateli sdělil, že přijel s kamarády na trénink v potápění. Asi osm minut od zaparkování vozidel se z rozhlasu v lázních ozvalo hlášení, že na parkovišti hoří osobní automobil Renault. Vyběhl z lázní a zjistil, že hoří jeho automobil," seznámil Žemlička.

Podle něj vyšetřovatel hasičů pak zjistil na elektroinstalaci vozu a elektrospotřebičích několik znaků, které mohly být příčinou vzniku požáru.

"Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 40 000 korun na vozidle Renault, 5 000 korun na automobilu Ford a 5 000 korun na automobilu Seat.
Včasným zpozorováním a rychlým zásahem byl uchráněn majetek v předběžné výši 1 000 000 korun," shrnul mluvčí hasičů Žemlička.