Byl vyhlášen II. stupeň poplachu.

„Vzbudilo mě to, kdyby nefoukal takový vítr, tak by se to nepřeneslo tak dopředu, to bylo jako komín. Ještě že nevál k sousedům,“ přesto se ulevilo majiteli zničeného domu.

„Dnes půjdu na ubytovnu, nevím, co se mohlo stát. Děkuji, že jste mi pomohla volat hasiče,“ byl vděčen muž sousedce Haně Vičánkové.„Myslela jsem, že byste mohl týden přespávat u nás,“ odpověděla mu paní Hana.

„Víte, on je tichý, slušný člověk, i když si myslím, že by mohl být víc ostražitý,“ myslí si žena.

KRUŠNÉ CHVILKY MANŽELŮ

Sami prožívali s manželem Františkem nad ránem krušné chvilky.

„Ještě teď mi běhá mráz po zádech. Vždyť nejdřív jsem kolem druhé třetí slyšela rány a záblesky, taky pes štěkal. Před pátou hodinou se tady valil hustý černý kouř, pak jsme uviděli ty plameny,“ popisovala dramatické ráno žena.

„Museli jsme hned polévat štít vodou a ochlazovat jej, hrozilo, že se požár přenese na náš dům,“ doplnil její manžel František. Naštěstí i vítr vál na opačnou stranu.

„Kdyby to bylo naopak, asi by to bylo zlé,“ myslí si oba manželé.Dalšího souseda Františka Huťku probudilyahoukající auta.

„Myslel jsem si, že to je záchranka, tak jsem vytáhl okenní rolety a najednou jsem uviděl obrovské plameny, které šlehaly z toho domu,“ popsal.

Ilustrační foto
Nový zákon má urychlit i výstavbu dálnice D49

DOČASNÝ ŽIVOT NA OTROKOVICKÉ UBYTOVNĚ

Panu Jiřímu již krátce po události nabídla pomoc i místní radnice.

„Je to tragédie. Bude potřebovat pomoc. Vždyť mu až na pár osobních věcí nic nezbylo. Navíc teď musí čekat na vyjádření statika,“ komentoval starosta Jaromír Blažek.

„Zatím má vyřízeno ubytování na ubytovně v Otrokovicích. Po dohodě jsme připraveni poskytnout i pomoc při úklidu a kontejner na odpad,“ zmínil starosta Blažek. Podle vyšetřovatelů požárů jsou možnými verzemi včerejšího neštěstí nedbalost nebo závada na elektroinstalaci.

Vandal - senior ve Zlíně poškodil nejméně čtyři auta, škoda jde do desítek tisíc.
Senior rozbíjel okna u projíždějících aut. Skončil v nemocnici, pak v cele