Původně vyjížděli hasiči k požáru bytu. "Na místě byly ošetřeny čtyři osoby. Mělo se jednat o požár jedné místnosti bytu, část jednotek byla později odeslána zpět," hlásil prvotní informace z místa události tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje (HZS ZK) Libor Netopil. Později je upřesnil. "Hořelo na balkónu. Přes otevřené okno pronikaly saze a kouř do bytu, ty znehodnotily část interiéru bytu. Před příjezdem hasičů byla provedena evakuace obyvatel domu. Na místě zasahovali také policisté a strážníci a následně také záchranáři, kteří zkontrolovali a ošetřili dvě dospělé osoby a dvě děti," popsal Libor Netopil. Podle něj příčinu vzniku požáru a výší způsobené škody se zabývají vyšetřovatelé hasičů a policistů.

Valící se černý dým z balkónu, vozidla hasičů, policie i zdravotních záchranářů neunikly pozornosti obyvatel. "Houkají další auta, snad se nikomu nic nestalo," přála si například na facebookového profilu Dopravní situace ve Zlínském kraji Michaela Vltavská. Sirény neunikly ani další přispěvatelce Martině Mojžíškové. "Něco se děje," komentovala mimo jiné situaci.

Na místě celou událost vyšetřovala policie, na incident se ptali svědků, personálu bazénu i napadeného chlapce. Toho následně zdravotníci odvezli do nemocnice.
Malého kluka napadla cizí žena! Incident se odehrál na otrokovickém koupališti