„Vrátili jsme srdce na Hrad! Gratuluji Petru Pavlovi k vítězství a ještě jednou upřímně děkuji i těm z vás, kteří jste mou podporu v prvním kole přetavili v podporu Petra Pavla v kole druhém. Bez vás by to nešlo,“ napsala Nerudová na twitteru. K podpoře Pavla vyzvala po prvním kole voleb, ve kterém skončila třetí.

„Mám radost, že budeme mít slušného prezidenta, za kterého se nebudeme muset stydět! Srdečně gratuluji Petru Pavlovi,“ uvedl Fischer, který skončil v prvním kole čtvrtý a rovněž poté vyslovil podporu Pavlovi.

Nově zvolený prezident Petr Pavel a manželkou Evou.
Pavel drtivě vyhrál volby. Je to obrovská hrdost, popsal své pocity

„Matematika zohledňující průběh výsledků sčítání prvního kola hovoří jasně. Petr Pavel již nemůže prohrát,“ uvedl na twitteru Vystrčil. Pavlovi gratuloval a uvedl, že má z jeho vítězství radost.

„Mám radost, věřím, že tato změna pozitivně posune naši zemi a společnost kupředu,“ zhodnotil průběžný výsledek vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

„Blahopřeji Petru Pavlovi ke zvolení českým prezidentem. Oceňuji jeho velký podíl na vznikající hezké tradici: třetí porážka Andreje Babiše a jeho ANO v celostátních volbách za sebou: 2021 sněmovní volby, 2022 senátní volby, 2023 prezidentské volby. Pojďme to oslavit!“ napsal na twitteru ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).

I premiér Petr Fiala (ODS) přivítal zvolení bývalého vysoce postaveného představitele české armády a NATO Petra Pavla prezidentem. Vyhrál občanský kandidát, hodnoty, které reprezentoval, řekl předseda vlády na tiskové konferenci ve Strakově akademii. Pavel podle něj získal velmi silný mandát. „Na Pražském hradě bude prezident, který si vytkl za cíl spojovat názory a postoje, zklidňovat konflikty, to je teď mimořádně důležité pro naši společnou úspěšnou budoucnost,“ konstatoval.