Předchozí
1 z 5
Další

Pečení mě doprovází tak nějak celý život. Začalo to bábovkami a víkendovými koláči. Poté jsem začala zkoušet první narozeninové dorty pro rodinu a postupně jsem se vypracovala až k tomu, co dělám teď. Živím se jako cukrářka a budu v Uherském Hradišti otevírat novou cukrářskou výrobnu Electra Bakery.

Cukrářka Lenka Studníková.Zdroj: Karolína Machů

V dětství mě ani nenapadlo, že bych mohla dělat zrovna tohle. Vystudovala jsem Obchodní akademii, po škole jsem vystřídala několik zaměstnání, ale nic mě nebavilo. Zanedlouho jsem si uvědomila, že bych se chtěla živit právě pečením. Momentálně tvořím moderní cukrářské výrobky bez použití živočišných surovin.

Cukrářka Lenka Studníková.Zdroj: Karolína Machů

Nebylo to jednoduché. Pro získání živnosti je potřeba vzdělání v daném oboru, a tak jsem si musela dodělat výuční list. Vrátila jsem se tedy do školních lavic, kde jsem strávila dva úžasné roky. Vystudovala jsem obor pekař, a byla jsem z toho tak nadšená, že jsem následující rok šla ještě na cukrářku.

Cukrářka Lenka Studníková.Zdroj: Karolína Machů

Ač se to nezdá, je to dřina jako blázen a bez vášně a zapálení v danou věc by to vůbec nešlo dělat. Nejvíce mě na tom baví to, že dělám něco, co se může následně sníst. Často sice slýchám, že je to k jídlu až škoda, ale o to přesně jde. Když vidím, že můj výrobek dělá lidem radost a že jsou spokojení.

Cukrářka Lenka Studníková.Zdroj: Karolína Machů

Když si najdu chvíli volného času, ráda ho trávím cestováním nebo ve společnosti přátel. Při mém aktuálním pracovním nasazení však na koníčky nezbývá moc času. Cíle si ale stanovuji postupné. Jedním z nich je otevřít výrobnu a uvidíme, co bude dál. Třeba se Electra Bakery dostane do každého většího města, kdoví.

Cukrářka Lenka Studníková.Zdroj: Karolína Machů

Autor: Karolína Machů