Petr Čtvrtníček byl napojen na dýchací přístroje a podle lékařů má jeho nemoc těžký průběh. Podle Blesku se dokonce se ocitl v ohrožení života. 

Herec Dwayne Johnson a jeho přítelkyně Lauren Hashianová
Nejlépe placený herec Hollywoodu prodělal koronavirus. Vyzval k nošení roušek

Covid-19 se u Čtvrtníčka prokázal už minulý týden, stěžoval si na bolesti kloubů, absolvoval testy na koronavirus, které se ukázaly jako pozitivní. Ve středu se jeho stav prudce zhoršil a musel být převezen do motolské nemocnice. 

Kvůli Čtvrtníčkově nemoci zrušilo jeho domovské Divadlo Na Zábradlí všechna představení, ve kterých hraje, a to až do 27. září.

Martin Dejdar v seriálu Specialisté ztvárňuje majora Strouhala.
Herec Martin Dejdar: Baví mě kriminálky, jejichž hrdina je šílenec a magor

Čtvrtníček není jedinou známou osobností, která se nakazila koronavirem. Už dříve byla hospitalizovaná také zpěvačka Hana Zagorová, covidem-19 si prošly i Lucie Bílá nebo Simona Stašová.

Petr Čtvrtníček je český filmový a divadelní herec a scénárista. Režíruje také reklamy, ve kterých i hraje. Pracoval na pořadech společnosti Febio, nejvíc se proslavil v Česká sodě, kterou provázel mezi lety 1993 a 1997. V roce 2005 vytvořil spolu s Jiřím Lábusem divadelní hru Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?, vycházející z policejních odposlechů úplatných fotbalových činovníků. Je ženatý, má dceru Annu, která je rovněž herečkou.