Za jídlem 27.8.2023 5 Jak na vaření s houbami? Důležitých je několik pravidel Říká se, že nejlepší věci jsou zadarmo. U hub to rozhodně platí. Jsou zdravé, chutné,…
Za jídlem 24.4.2023 5 Rizoto zachránilo Itálii v těžkých dobách. Dnes se podává i v nóbl restauracích Když nevíme, co vařit, často sáhneme po jídlech na přípravu jednoduchých. Za jedno z nich lze…
Za jídlem 14.2.2023 Hovězí maso na šalotce: Snadný recept, kterým potěšíte rodinu i návštěvu Máme pro vás tip na výborný oběd nebo večeři. Aby jídlo bylo na stole včas, vyplatí se s vařením…
Za jídlem 3.1.2023 Rychlý oběd pro celou rodinu: Kuřecí plátky s rýží zvládnete za 20 minut Já toto jídlo podávám s rýží, ale lze použít i těstoviny, případně brambory. Celková doba vaření…
Za jídlem 28.11.2022 Kousek Asie. Pikantní rýže s pečeným bokem nadchne snadnou přípravou Ideální oběd či večeře pro milovníky asijské kuchyně? Pikantní rýže s pečeným bokem. Marináda…
Za jídlem 20.11.2022 Ideální rodinný oběd: Hokkaido omáčka s kuřecími kousky Dnes pro vás máme recept na zdravý oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Hlavní roli v tomto…
Za jídlem 26.10.2022 Rychle, levně, chutně: Kuřecí čtvrtky na žampionech a rajčatech s rýží Stačí si připravit pár ingrediencí a můžete jít na věc. Kuřecí čtvrtky na žampionech a rajčatech…
Za jídlem 12.9.2022 Recept, při kterém ušetříte: Kuřecí stehna na šalotce a žampionech Na tento oběd pro více hladových krků postačí pár surovin a zhruba půl hodiny času. Postup je…
Za jídlem 10.5.2022 Recept na rychlý oběd: Ragú se žampiony a kuřecím masem Hledáte recept, který je jednoduchý, rychlý a chuťově vynikající? Tak rozhodně vyzkoušejte…
Za jídlem 23.1.2022 Plzeňský, csángó, nebo s haluškami? Šest zábavných faktů o guláši Klasika nad klasiky – guláš je v našich končinách už po dvě staletí neodmyslitelnou součástí…
Zprávy z Česka 7.12.2021 5 Češi v pandemii zanevřeli na brambory. Rekordně kupovali rýži a ovoce Z českých kuchyní v době pandemie nejspíše mizely bramboráky či škubánky a nahradily je lehké…
Za jídlem 15.11.2021 AKTUALIZOVÁNO Češi bez brambor? Šišatého šperku sní každý sedmdesát kilo ročně Brambory jsou veledůležitou surovinou pro přípravu mnoha různých pokrmů. Jíme je vařené ve vodě,…
Věda a technika 4.9.2021 Číňané pili pivo již před 9000 lety. Nesloužilo ale k radovánkám, zjistili vědci Archeologové objevili v jihočínském Čchiao-tchou jedny z nejstarších artefaktů spojených s pitím…
Za jídlem 3.5.2021 Recept na rýži s kuřecím masem: rychlý oběd, který překvapí chutí a lehkostí Žádné zdlouhavé vaření. Recept Markéty Chovancové na rýži s kuřecím masem je snadný. Maso si…
Za jídlem 27.4.2021 4 Risotto je jídlo mnoha tváří. Existují recepty s čokoládou nebo červenou řepou Nepotřebujete znát desítky receptů, stačí pochopit princip luxusního sametového pokrmu. Jakmile…
Jídelníček a recepty 24.1.2021 JÍDELNÍČEK: Jste na sladké? Zahajte den koláčem /23. DEN/ Ani dietáři si nemusí odpírat sladké. Důležité je ale zůstat u jednoho či dvou kousků.…
Jídelníček a recepty 14.1.2021 JÍDELNÍČEK: Tajemný mug cake. Lahodná snídaně každého dietáře /13. DEN/ Víte, co je mug cake? Jednoduchý, v mikrovlnce pečený dortík, který odstrartuje váš den…
Jídelníček a recepty 10.1.2021 2 JÍDELNÍČEK: Těšte se na večer, čeká vás vaječná omeleta s lososem /9. DEN/ Dnes se naučíte dělat k snídani müsli. Věděli jste, že se pečou v troubě? Oběd v podobě…
Za jídlem 13.8.2020 7 Houby na talíři: Jedinečné recepty, které neodmítne ani mlsný jazýček Už rostou! A nejen babky, ale i hřiby či lišky. Vydejte se s košíkem do lesa a pak se svými…
Zprávy z Česka 14.12.2019 6 Vařte rychle, ať je čas na vánoční nákupy: těmito minutkami rodinu neurazíte Čas Vánoc, zklidnění, pohody. Jenže ten nastane až 24. prosince, do té doby to většinou bude…
Zprávy z Česka 5.12.2019 7 Uzené maso je nám souzené. Co vše patří do kouře a co pak s tím? Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních…
Zlínsko 30.7.2019 Čipy pro všechny psy. Jsou velikosti rýže Milan Růžička ze Zlína je majitelem sedmileté fenky jorkšíra Sáry. I on ji bude muset podle…
Zprávy z Česka 2.5.2019 4 Rýže není jen rizoto. Vyzkoušejte paellu nebo puding s mangem a čokoládou V regálech obchodů se setkáváte se spoustou typů a druhů rýže, většinou však máte svého favorita…
Zprávy z Česka 11.4.2019 4 V jednoduchosti je síla, i na talíři. Uvařte si čtyři snadná, ale výborná jídla O víkendu se raději věnujete odpočívání nebo zábavě a svou kreativitu projevujete úplně jinde než…
Zprávy z Česka 30.3.2019 4 Jarní odpočinek od těžkých jídel. Zkuste palačinky s lososem či špenátový salát Co vám doporučíme v době jarní očisty? Samá nenáročná jídla. Nebudeme na vás tak přísní, abychom…
Z okolí 17.3.2019 10 Ve zlínské nemocnici řádí salmonela. Na svědomí má již 29 nakažených Ve zlínské Krajské nemocnici Tomáše Bati se objevila salmonelóza. Nakazilo se 29 lidí, zejména…
Zprávy z Česka 13.1.2019 4 Čočka nemusí být jen na kyselo. Vyzkoušejte s Deníkem netradiční recepty Tradičních pověry spojují čočku s penězi, zdravím i hojností. Není proto divu, že prvního ledna…
Ostatní sporty 23.12.2017 5 Volejbalista Vašíček na Vánoce ve Francii místo salátu jedl suchou rýži Loni poprvé a zřejmě naposledy strávil Vánoce ve Francii. Zlínský volejbalista Jiří Vašíček se…
Zlínsko 3.10.2017 8 AKTUALIZOVÁNO Přání seniorů: Chceme dožít doma Stará okna i dveře, kovové zárubně, oprýskané omítky. Ne všechny budovy zlínské nemocnice Tomáše Bati působí utěšeným dojmem. Neoddiskutovatelně je na…
Zlínsko 19.8.2017 Zoo se raduje z dalších mláďat Chovatelé ve zlínské zoo mají další důvod k radosti. Početná šedesátičlenná kolonie plameňáků růžových se rozrostla o čtyři mláďata. Malí plameňáci se…
Kultura 19.6.2017 Ve Zlíně uvidíte svatební úbor Marie Baťové z roku 1912 Prostý kostýmek, obyčejný prstýnek a na oběd pečená husa. Svatební hostina v chudých rodinách…
Zlínsko 3.9.2016 24 Přijďte se najíst na festival! Můžete stolovat i s Hrubešovou nebo Polhreichem Zlín - „Dejte si brouka – chutná výtečně!" I takové slogany zaznívají v zámeckém parku ve Zlíně.…
Zlínsko 15.6.2016 Lemuři jsou velcí milovníci slunce. Tlupa se rozrostla o dva samečky Zlín - Čtyřčlenná tlupa lemurů ve zlínské zoo se rozrostla o dva malé samečky, dvojčata.…
Zlínsko 12.9.2015 20 Mistryně školní kuchyně servírovaly vítězné menu Otrokovice – Vynikající. Tak hromadně hodnotili v polovině tohoto týdne oběd strávníci ve školní…
Zlínsko 29.8.2015 5 1 Se svým školním menu předčí i kdejakou restauraci Otrokovice – Jednu gratulaci za druhou sklízí tým kuchařek z otrokovické Základní školy Mánesova.…
Zlínsko 25.8.2015 42 AKTUALIZOVÁNO FOTO: Otrokovické kuchařky ze ZŠ Mánesova jsou nejlepší Otrokovice – Dýňovo-mrkvový krém s čočkou, králičí burger s bylinkami, houbová pohanka s rýží,…
Zlínsko 8.4.2015 3 Číňané? Ti snědí téměř vše, třeba i škorpiona, říká Petra Molová Zlín - Čínština. Zatímco pro mnohé je zapeklitým a složitým jazykem, sedmadvacetiletá Petra…
Zlínsko 16.8.2014 Když chcete, aby to mělo smysl, snažíte se především jíst zdravě Valašské Klobouky – V dnešní době nejrůznějších vymožeností, které nám usnadňují život, většina z…
Zlínsko 26.6.2014 14 1 A jak se dívám, novinářce z Deníku aerobik také jde Zlín - Ke cvičení před diváky mám odpor snad už odmalička. Hledala bych za tím určitý pud…
Zlínsko 13.6.2014 26 1 Samosběr: první jahoda chutnala jako z nebe Holešov – „Jděte tady od této tyčky směrem na Holešov. Sbírejte vpravo i vlevo. Nejlepší jahody…
Z okolí 3.5.2014 Paella: Poklad středomořské kuchyně ze Španělska Střední a východní Morava /SERIÁL DENÍKU/ - Paella je dnes symbolem nejen Valencie, odkud pochází…
Zlínsko 26.2.2014 3 1 Obchodní centrum ve čtvrtek otevírá Otrokovice - Nové obchodní centrum v Otrokovicích nedaleko vlakového nádraží otevírá tento čtvrtek. Supermarket má stát na rozloze 2864 metrů čtverečních,…
Zlínsko 8.12.2013 19 Superkuchařky z Otrokovic nezpychly Otrokovice – Je šest hodin a přesně v tuto brzkou dobu si už kuchařky z otrokovické Základní školy Mánesova mohou o poklidném spánku nechat jenom zdát.
Zlínsko 17.11.2013 5 Sbírka potravin slavila úspěch Zlín – Starší žena pečlivě zvažuje každou položku svého nákupu, peněz nemá nazbyt. Přesto po zaplacení téměř polovinu ze svého skromného nákupu nepřendala…
Podnikání 1.11.2013 Škola vaření: zvěřinová sezona začíná, připravte si hody Přinášíme tipy na podzimní menu. Pochutnat si můžete na srnčím guláši či pečeni z divočáka.…
Z okolí 14.6.2013 Ve Velkých Karlovicích se chystá první Festival ukrajinské kultury Velké Karlovice – Návštěvníci Velkých Karlovic budou mít o víkendu 15. a 16. června mimořádnou…
Zlínsko 3.5.2013 10 1 Když se na dobrý oběd nemusí dlouho čekat Zlín – /ROZHOVOR/ Na Petru Štěpánovi je vidět, že ho práce šéfkuchaře zlínské Express restaurace…
Zlínsko 16.4.2013 3 Zkuste s Deníkem tradiční peruánské menu Zlín - Tomáš Mikyta je autorem nevšední exotické kuchařky určené především studentům. Jedná se o…
Hokej 13.4.2013 Berani se v Plzni ubytovali ve známém prostředí, obědvali kuře s rýží Plzeň – Čtyřhvězdičkový hotel Golden Fish Apartmens v Plzni u Borského parku, kde za jednu noc…
Fotbal 21.12.2012 Na štědrovečerní tabuli dominují v Nigérii pokrmy z rýže Zlín – Na vánoční svátky se těší také dvojice nigerijských fotbalistů ve službách druholigového…