Předchozí
1 z 8
Další

Tomáš Goláň (ODS):

Tomáš Goláň, lídr ODS ve Zlíně.Tomáš Goláň, lídr ODS ve Zlíně.Zdroj: se svolením Tomáš Goláň

"Cílem ODS je dopravu zrychlit, bez kvalitního napojení na dálniční síť není krajské město konkurenceschopné. Prioritou je pro nás dobudování obchvatu Zálešné, dálničního přivaděče Sokolská a vybudování mimoúrovňové křižovatky v Prštném včetně navazující rekonstrukce Prštenské příčky. Stavbu tunelu nepodporujeme, je to drahá a nereálná investice."

Pavla Jahodová (Rozhýbejme Zlín):

Pavla Jahodová, lídryně uskupení Rozhýbejme Zlín.Pavla Jahodová, lídryně uskupení Rozhýbejme Zlín.Zdroj: se svolením Pavla Jahodová

"Jsme pro co nejrychlejší dokončení dlouho připravovaných staveb - dálniční přivaděč od Fryštáku, obchvat Zálešná, Prštenská příčka, nové autobusové nádraží a křižovatka Mostní x Březnická, dotažení dálnice D49 do Zádveřic. Pokud po jejich dokončení bude centrum města dopravně přetížené, můžeme uvažovat o přesunutí dopravy v centru do podzemí."

Jiří Robenek (Piráti):

Jiří Robenek, lídr Pirátů ve Zlíně.Jiří Robenek, lídr Pirátů ve Zlíně.Zdroj: se svolením

"Chceme urychlit realizaci Prštenské příčky a dokončit obchvat Zálešné. Podporujeme výstavbu dalších cyklotras a rozvoj MHD, ale netvrdíme že jsou samospásné, město Zlín má atypický tvar. Tunel je i pro investora, kterým je v tomto případě stát, finančně extrémně náročný, jeho realizace je v současné době při ekonomické krizi nesmyslná."

Čestmír Vančura (Zlín 21):

Čestmír Vančura, lídr Zlín 21.Čestmír Vančura, lídr Zlín 21.Zdroj: se svolením Čestmír Vančura

"Pro řešení dopravních problémů je nezbytná úzká spolupráce se Zlínským krajem, Ředitelstvím silnic a dálnic i Správou železnic. Nerozdělený střed Zlína bez hlavní silnice bychom si také moc přáli, ale takové nákladné řešení město samo nezvládne."

Kateřina Francová (STAN):

Kateřina Francová, lídryně Starostů a nezávislých ve Zlíně.Kateřina Francová, lídryně Starostů a nezávislých ve Zlíně.Zdroj: se svolením

"V rámci zlepšení dopravní situace chceme i nadále podporovat městskou hromadnou dopravu, výstavbu cyklostezek i další alternativní formy dopravy. Připravíme nová podzemní parkoviště, např. na náměstí Míru, a následně rozšíříme pěší zóny. Jako klíčové vidím pokračovat v přípravě pravobřežní komunikace od Jižních Svahů až po Louky a v návaznosti na budování silnice D49 zrealizovat obchvat Zálešné. Není ve finančních možnostech města vybudovat tunel bez získání dotačních prostředků."

Pavel Sekula (SPD):

Pavel Sekula, lídr SPD ve Zlíně.Pavel Sekula, lídr SPD ve Zlíně.Zdroj: se svolením Pavel Sekula

"Jako rychlé řešení vidíme výrazné zlepšení v automatizovaném řízení dopravy. Ten stávající je nedostatečný (sliby „Z Otrokovic do Zlína na zelenou“). Pomohl by obchvat Zlína. Chceme vypracovat studii proveditelnosti obchvatu Zlína tzv. Zelinkovou variantou (je součástí Generelu dopravy). Výstavba důležitých dopravních staveb vázne celá desetiletí. Nereálné projekty tunelů nepodporujeme."

Jiří Korec (ANO):

Jiří Korec.Jiří Korec.Zdroj: se svolením Jiřího Korce

"Je potřeba dokončit záchytná parkoviště s návazností na MHD. Dále je nutné postavit strategické stavby, jako je obchvat Zálešné, Prštenská příčka a pravobřežní komunikace. Nesmí se zapomínat ani na alternativní možnosti dopravy, čili podporovat MHD, cyklo i sdílenou mobilitu. Tunel má stavět stát jako nejlepší variantu řešení dopravy dle odborníků."

Vojtěch Volf (KDU-ČSL s podporou TOP 09 a NK):

Vojtěch Volf, lídr KDU-ČSL s podporou TOP 09 a NK.Vojtěch Volf, lídr KDU-ČSL s podporou TOP 09 a NK.Zdroj: se svolením Vojtěch Volf

"Silniční dopravě pomůže rychlé dokončení připravovaných obchvatů, příček a dobudování D49 nejlépe až do Lípy. Na dokončení všech staveb musíme intenzivně pracovat. Musíme také dál rozvíjet MHD a dát prostor i ostatním způsobům dopravy. Tunel by centru zřejmě pomohl, ale jeho stavba by byla drahá a komplikovaná. Jsme k jeho stavbě velmi zdrženliví."

Pozn. Jednotliví kandidáti jsou seřazeni podle přidělených volebních čísel. Deník oslovil lídry všech uskupení, které jsou v aktuálním volebním období v zastupitelstvu města Zlína.