Stodůlka měl ve středu vniknout do pobočky drůbežářské společnosti Výkrm Třebíč v Napajedlech na Zlínsku, která je právě součástí koncernu Agrofert.

Rekreační areál Čapí hnízdo u Olbramovic na Benešovsku.
Audit Čapího hnízda ulítl na internet. Namočení Agrofertu nelze vyloučit

"Po osmé hodině večer nelegálně pronikla neznámá osoba a bez povolení fotografovala mobilním telefonem areál firmy. Ostraha podniku okamžitě přivolala hlídku Policie ČR, která narušitele zadržela," uvedla v prohlášení firma Agrofert.

Při následné identifikaci osoby však vyšlo najevo, že se jednalo o Jiřího Stodůku, někdejšího senátora a vlivného člena KDU-ČSL. 

Při podání vysvětlení Stodůlka do policejního protokolu podle Agrofertu uvedl, že plnil úkol od prvního náměstka ministra zemědělství Jiřího Jirsy (KDU-ČSL).

„Něco takového považujeme za naprosto skandální. Domníváme se, že šlo o politicky motivované shromažďování materiálů, které měly naši firmu poškodit," uvedl ke kauze mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

Celou kauzou se začali zabývat právnící společnosti Agrofert. „Čekáme na závěry policie. Podle toho zvolíme další kroky. Využijeme pro řešení všechny právní prostředky, tak jak umožňuje právní řád," uzavírá Hanzelka.

Ilustrační foto.
V kanceláři kriminalistů, kteří vyšetřují kauzu Čapí hnízdo, byly odposlechy