V roce 1990 byla v USA vyhlášena hoteliérkou roku, napsala několik knih a je vnímána jako úspěšná žena, která se dokázala v tvrdém světě byznysu prosadit. Její majetek čítá desítky miliard korun. Ivana má s Donaldem Trumpem tři děti, Donalda jr., Erica a Ivanku. Právě ta nyní zásadním způsobem ovlivňuje americkou politiku a jako první dcera má na otce největší vliv. Trumpová má osm vnoučat. Její 90letá maminka Marie žije ve Zlíně, ale dodnes tráví šest měsíců z roku právě u své dcery. V USA bude i v době pobytu Ivany Trumpové v Praze.

Předseda Sdružení CZECH TOP 100 Jan Struž.
Jan Struž: Oceníme osobnosti, které šíří věhlas naší země ve světě

Luxusní aranžmá návštěvy

Trumpová přiletí do Prahy v pondělí 19. června, odkud ji odveze Rolls Royce do hotelu Four Seasons, kde bude bydlet v luxusním apartmánu River Suite. Deníku to potvrdila Ivana Kaucká ze sdružení CZECH TOP 100, na jehož pozvání Trumpová do Česka zavítá. O den později se ve Francouzské restauraci Art Nouveau zúčastní oběda ambasadorů s významnými podnikateli. Na něm nebude chybět ani manželka českého prezidenta Ivana Zemanová.

Ilustrační foto
Penzistům se budou důchody valorizovat výrazněji, Senát souhlasil

Trumpová se v Praze setká i se svým dlouholetým přítelem, módním návrhářem Osmany Laffitou. Ve středu večer pak bude Trumpová nejzářivější účastnicí Gala večera na Pražském hradě. Zpět do New Yorku odletí ve čtvrtek v poledne. Podle dostupných informací byla v rodné zemi naposled před osmi lety. Po loňském vítězství Donalda Trumpa v prezidentských volbách jeho exmanželka vyjádřila přání stát se velvyslankyní USA v Praze. Za to se přimlouvala i hlava českého státu Miloš Zeman. Byť se nakonec tato mise neuskuteční, Ivana Trumpová jistě udělá vše pro rozvoj přátelských vztahů obou zemí.

James Comey před senátem
O ruském zásahu do voleb nepochybuji, řekl exšéf FBI Comey před Senátem

Další ambasadoři ČR

Pavel Kolář
Významný fyzioterapeut. Je přednostou Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství 2. lékařské fakulty UK a FN Motol. Zároveň působí jako proděkanem 2. LF UK, často přednáší v zahraničí a ošetřuje špičkové české sportovce.

Miroslav Černošek
Sportovní manažer. Úspěch českého tenisu je do značné míry spojen s jeho jménem. Je majitelem agentury Česká sportovní, jež se stará o fedcupový i daviscupový tým. Vlastní tenisové kluby Prostějov a Spartu Praha, mimo jiné pečuje o Tomáše Berdycha a Petru Kvitovou.

Karel Gott
Pěvecká legenda. Mistr kantilény je 41násobný zlatý či český slavík. Vydal přes 700 desek a po celém světě jich prodal víc než 30 milionů. Patří k nejoblíbenějším zahraničním zpěvákům v Německu a Rusku. V posledních letech bojuje s rakovinou.