Informovaly o tom Sociální služby města Kroměříže ve středu 30. září na svém webu.

„Nákaza se prokázala u jednoho zaměstnance a jednoho klienta. Na výsledky testů dalších zaměstnanců a klientů oddělení se teprve čeká. Oddělení je v karanténě,“ potvrdil radniční mluvčí Jan Vondrášek. V domově se zvláštním režimem Vážany je v současnosti 21 klientů.

Zbylé části domova pro seniory Vážany se karanténa netýká.

Již dříve se objevilo onemocnění COVID-19 v domově pro osoby se zdravotním postižením Barborka. Pozitivně testován na nový typ koronaviru zde byl jeden ze zaměstnanců.

„Karanténa již byla ukončena. Další pozitivní nález se mezi klienty ani pracovníky neobjevil,“ oznámil dobrou zprávu Vondrášek.

Ve všech zařízeních Sociálních služeb města Kroměříže platí na základě doporučení Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně od 24. září 2020 zákaz návštěv.

Nařízení se týká domova pro seniory U Kašny, domova pro seniory a domova se zvláštním režimem U Moravy, domova pro seniory a domova se zvláštním režimem Vážany, domova se zvláštním režimem Strom života, domova pro osoby se zdravotním postižením Barborka, odlehčovací služby pobytové, chráněné bydlení.

Volby. Ilustrační foto
Volby ve znamení koronaviru? Náročné pro komisaře, více návštěv u voličů doma