„Věděla jsem, že mám něco ukrytého v tašce, nevěděla jsem ale, že je to heroin,“ měla podle pákistánského serveru Customs Today říct vyšetřovatelům Tereza H., která byla podle posledních zpráv převezena do věznice v Láhaur.

„Momentálně se nachází ve vazbě v láhaurské věznici Kot Lakhpat. Vyšetřování by měli i nadále provádět celníci, po jeho skončení (odhadem týdny) by mohl začít soud. Konkrétní termín soudního líčení nebyl stanoven,“ uvedla Irena Valentová z tiskového odboru Ministerstva zahraničních věcí (MZV).

Jednadvacetiletá Hradišťanka Tereza H. chtěla z Pákistánu propašovat devět kilogramů heroinu.
21letá Hradišťanka prý chtěla z Pákistánu propašovat devět kilogramů heroinu

Česká ambasáda v Islámábádu společně s honorárním konzulem v Láhaur je v kontaktu s celní správou a zažádala o umožnění konzulární návštěvy zadržené Česky.

„Zadržená se na nás zatím s žádostí o konzulární pomoc neobrátila, nicméně ambasáda je v kontaktu s její rodinou,“ konstatovala Irena Valentová.

Rodačka z Uherského Hradiště zároveň během vyšetřování řekla, že navštívila Láhaur a nedaleké město Gujranwala již třikrát.

Celníci mladou Češku zadrželi ve středu 10. ledna na mezinárodním letišti v pákistánském městě Láhaur. Údajně se snažila propašovat devět kilogramů heroinu do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Pašeráctví drog patří mezi delikty, za které je v Pákistánu udělován trest smrti. Pokud se ale zločinu dopustí cizinci, k trestu smrti se obvykle nepřistupuje, odsouzení však na dlouhá léta putují do nejtvrdších vězení. 

Jednadvacetiletá Hradišťanka Tereza H. chtěla z Pákistánu propašovat devět kilogramů heroinu.
Zadrženou Hradišťanku v Pákistánu stále vyslýchají celníci