Zdroj: DeníkLukáš Kaboň, fotoreportér Deníku se zkušenostmi z mnoha mezinárodních akcí. Specializuje se na reportážní fotografie. Je vítězem několika prestižních soutěží, mimojiné také Czech Press Photo 2020 v kategorii Aktualita.

Už tisíc Čechů dobrovolně nabídlo úřadu ubytování pro uprchlíky. Jednotlivci dokonce vyrazili pro rodiny svých známých až na ukrajinské hranice se Slovenskem či Polskem. Vlna solidarity v Česku se odráží i ve veřejných finančních sbírkách a materiální pomoci - od jednotlivců až po velké firmy.

Humanitární organizace jako Člověk v tísni, Nadace Adra či Český Červený kříž vyhlásily sbírky, vybraly zatím asi 140 milionů korun. Za peníze chtějí nakoupit strádajícím lidem přímo na Ukrajině jídlo, zdravotnický a hygienický materiál, část prostředků pomůže i uprchlíkům - VÍCE ZDE.

Lidé prchající z Ukrajiny na Slovensko a do Česka - neděle 27. února:

Lidé prchající z Ukrajiny na Slovensko a do Česka - sobota 26. února:

Lidé prchající z Ukrajiny na Slovensko a do Česka - pátek 25. února:

Zimní provoz ve struskárně společnosti Liberty Ostrava, 10. února 2021.
Ostravsko v obrazech: Prohlédněte si TOP 21 záběrů roku fotografa Lukáše Kaboně
Ostrava si připomíná 75. výročí osvobození. Kvůli koronavirové pandemii musela zrušit veřejné oslavy, město proto v barvě trikolory nechalo 30. dubna 2020 nasvítit dominanty města a vyzvala obyvatele, aby v oknech zapálili svíce. Mají tak uctít památku ne
PODÍVEJTE SE: Ostravští fotografové dali dohromady záběry z pandemie COVID-19