Galerie Šantovka má pro letošní rok zcela novou vánoční výzdobu.

„Hlavním layoutem jsou tradiční svátky. Mezi světelnými a ozdobnými prvky jsou nejvýraznější tvary šišek, sněhových vloček a kapek z chvojí,“ přiblížila ředitelka centra Michaela Mitáčková.

Vánoční medvěd před cukrárnou na Dolním náměstí v Olomouci,
Vánoční výzdoba v Olomouci by měla být v plné parádě. Medvěd už je na místě

Dominantou budou opět vánoční stromy uvnitř nákupního centra i ve venkovním prostoru.

„Na několika místech jsme pro naše zákazníky připravili vánoční atrakce. Jedním z nich je právě venkovní světelný tunel s výraznými pohyblivými sněhovými vločkami, který dotváří příjemnou atmosféru Vánoc ve venkovních prostoru,“ uvedla Mitáčková.

Další novinky najdou zákazníci uvnitř na pasážích – vánoční zvonek a vánoční vláček se stromem, který bude průchozí a doplněný o zvukové efekty.

„Právě tyto novinky očekáváme, že budou návštěvníky vyhledávány jako atraktivní fotokoutky s vánoční tematikou,“ zvala zájemce Mitáčková.

Stavba adventních stánků v centru Olomouce, 4. listopadu 2022
Vánoční trhy v Olomouci nabídnou Basikovou, výhled i Krampusáky. Tady je PROGRAM

Olomoucká Galerie Šantovka je prodejní plochou 48 377 metrů čtverečních největší obchodní centrum v Olomouckém kraji a jedním z deseti největších center v České republice.

Brzy by se měla ještě rozrůst. Ke stávající budově chystá společnost Office Park Šantovka podnikatele Richarda Morávka přístavbu s jedním podzemním a čtyřmi nadzemními podlažími. Ta bude stát na druhém břehu Mlýnského potoka. Stávající objekt pak bude s novostavbou propojen v úrovni druhého nadzemního podlaží formou přemostění potoka.