Tu oznámily v pondělí 25. března krátce po páté hodině ráno prodavačky z nákupního střediska v Uherském Ostrohu ve Veselské ulici. Při příchodu do práce zjistily, že přední dveře nejdou odemknout a dveře ze dvora jsou vypáčené. Na místo vyjela hlídka ostrožských policistů, kteří při vstupu do obchodních prostor uviděli vypáčené dveře k místnosti s bankomatem. Ten byl rozřezaný a vykradený.

„Po pár minutách, v době, kdy policisté zajišťovali místo činu, oznámil na policii správce nedalekého hřbitova, že u hřbitovní zdi jsou rozházené bankovky. Na zemi byly rozfoukané tisícovky a dvoutisícovky. Všechny byly potřísněné bezpečnostní barvou, která je při vloupání do bankomatu znehodnotila. Pachatelé ukradené bankovky nechali ležet na místě a utekli," informoval mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Jediné, co se při ohledání nenašlo, byly zřejmě neznehodnocené pětisetkorunové bankovky.

Kriminalisté spolu s technikem, který detailně ohledal místo činu a zajistil upotřebitelné stopy. Společně pak sesbírali bankovky rozházené po hřbitovu. K prodejně byli přivoláni také policejní psovodi se psy, aby prohledali okolí.

„Policejní psi našli před nedalekým rodinným domem schránky na bankovky, které pachatelé schovali do křoví. Psi také vypracovali stopu vedoucí přes hřbitov, zeď a plot ke garážím, kde stopa končila," uvedl policejní mluvčí.

Celková škoda, kterou pachatelé způsobili, nebyla prozatím vyčíslena. Policisté žádají případné svědky, kteří by měli informace o samotném vloupání nebo o podezřelých osobách a vozidlech, jež se v posledních dnech mohly kolem prodejny pohybovat, aby se obrátili na jakékoliv policejní oddělení nebo na linku 158. Prozatím neznámým pachatelům bude po dopadení hrozit za spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci až osmileté vězení.