Již od narození se potýkal se zdravotními problémy, zejména s nemocným srdcem a to se mu stalo osudným. Zesnulý žil v Hradčovicích, což věděl málokdo, většina uživatelů neznala ani jeho pravé jméno.

V České republice se proslavil na sociální síti Twitter, kde spravoval účet nazvaný Cvrliky.

Podstatou tohoto účtu bylo sdílení zajímavých tweetů (krátkých zpráv) ostatních uživatelů této sociální sítě, které tím zviditelňoval. Ke čtvrtečnímu dni účet sledovalo přes 18 tisíc uživatelů.

Zcela zaplněná čítárna Knihovny Bedřicha Beneše Buchlovana v Uherském Hradišti byla ve středu 28. března navečer dokladem zájmu o slavnostní křest knihy svého ředitele Radovana Jančáře s názvem Zapomenutí synové našich krajů. O hudební intermezzo se posta
Příběhy šesti hrdinů rozkrývá kniha Zapomenutí synové našich krajů

Rostislav Šrámek se díky své aktivitě na Twitteru znal s mnoha známými osobnostmi.

Vzpomínku mu tak věnovali například investigativní novinář Jaroslav Kmenta, sportovní reportérka České televize Darina Vymětalíková, novinář Filip Horký, bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, moderátor DVTV Martin Veselovský a stovky dalších uživatelů a osobností této sociální sítě.

Rostislav Šrámek bude mít pohřeb ve čtvrtek ve farním kostele v Hradčovicích. Jelikož se na pohřeb chystaly přijet desítky lidí z celé země, jeho bratr informoval, že obřad se uskuteční pouze v úzkém rodinném kruhu.