„Dvojice trávila nedělní večer popíjením v nedaleké hospodě, a když se poté vydali společně k domovu, došlo mezi nimi k prudké hádce. V jejím průběhu začala žena z místa odcházet, přičemž ji muž napadl nejprve zezadu údery do hlavy. Když se snažila před jeho pěstmi utéct, měl ji podrazit nohy, načež se ještě několik metrů bezvládně kutálela z kopce. Přítomný muž připustil, že mezi ním a družkou došlo k hádce, následná potyčka však měla být oboustranná a v zásadě nic podstatného si k jejímu průběhu nepamatuje,“ popsal incident zástupce ředitele zlínské městské policie (MP Zlín) Pavel Janík.

Podle něj strážníci zjistili, že přítomná žena utrpěla při incidentu bolestivé poranění kolene, které jí znemožňovalo vstát, natož pak jít. Na místo proto přivolali zdravotnickou záchrannou službu a rovněž vyrozuměli Policii ČR.

„Ještě do příjezdu zdravotníků provedla hlídka MP Zlín u obou aktérů orientační vyšetření na ovlivnění alkoholem. To prokázalo přes 1 promile v případě ženy a 2,2 promile u jejího druha,“ doplnil Pavel Janík s tím, že zraněná žena byla následně převezena sanitním vozem k ošetření na úrazovou ambulanci zlínské krajské nemocnice.

O právní kvalifikaci protiprávního jednání, ke kterému mezi oběma partnery došlo, bude jasno až podle rozsahu způsobeného zranění a doby léčení.

Střet dvou vozidel u Hvozdné si ve vyžádal pět zraněných
Ve Hvozdné se srazila dvě auta, pět zraněných skončilo v nemocnici