Jenže on se podle poslední obžaloby nakonec dopustil zločinu obchodování s lidmi a přečinu ohrožování výchovy dítěte. Za to si ve čtvrtek vyslechl u krajského soudu ve Zlíně rozsudek trestu odnětí svobody v délce trvání pěti a půl let. Verdikt soudu zatím není definitivní, obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

Obžaloba jej vinila z toho, že loni v polovině roku přes sociální síť Facebook oslovil tenkrát sedmnáctiletou dívku a nabídl jí „brigádu". Sedmnáctiletá slečna měla nabízet sexuální služby klientům, které jí měl obžalovaný „dohodit". Vše se mělo odehrát v jeho bytě, kam měli klienti za dívkou docházet. Ta navíc dle obžaloby přizvala k těmto praktikám stejně starého kamaráda. Oba byli studenty střední školy a chtěli si tímto způsobem přivydělat.

V té době měl mít i sám obžalovaný finanční potíže, a proto jej k navádění mladistvých k prostituci vedla podle znalců i státního zástupce zištnost. Oba studenti nakonec měli přijet do jeho bytu a čekat sexuální klienty. Ti se ale neukázali, a místo nich měl mít nakonec pohlavní styk s dívkou i chlapcem obžalovaný muž.

Na vše nakonec přišla matka dívky, věc pak společně s rodiči mladíka oznámili. Jednání, které bylo popsáno v žalobě, ale Kamil Polínek u soudu popíral. „Byl jsem pod vlivem prášků. Nechtěl jsem s nimi obchodovat, chtěl jsem s nimi jen komunikovat," hájil se obžalovaný u soudu.

Podle znalců netrpí obžalovaný žádnou psychickou poruchou, agresivitu míří proti sobě, trpí vztahovou závislostí a jeho možnost resocializace je minimální. Navíc má nízký intelekt. Jak ve své závěrečné řeči uvedla obhájkyně, její klient nechtěl mladistvé svádět, byly to jen návrhy, které díky své slaboduchosti nebyl schopen realizovat. „Rozhodně oba poškozené nesváděl k zahálčivému a nemravnému způsobu života, to nedělal," hájila svého klienta advokátka.

Senát krajského soudu to ale viděl jinak a Kamilu Polínkovi uložil 5,5 let ve vězení. Tento nepodmíněný trest je na dolní hranici trestní sazby. Podle rozhodnutí soudu má obžalovaný sklony k páchání trestné činnosti. „Zamyslete se a něco podobného už nedělejte. Protože pak byste se už ven nepodíval hodně dlouho. Dejte se už dohromady," varoval v samotném závěru soudce Radomír Koudela obžalovaného.