„Za několik okamžiků se strážníci zkontaktovali s oznamovatelem, jenž ze skupiny tří podnapilých mužů označil jednoho, který se jej pokusil napadnout," popsal Pavel Janík, zástupce ředitele městských strážníků.

Incident začal tím, že 22letý muž ze Zlína přistoupil k oznamovateli, který procházel kolem, a požádal jej o peníze. Když dotyčný odvětil, že mu nic nedá a vůbec by bylo vhodnější, aby si mladý muž našel práci a potřebné peníze si vydělal, snesla na něj sprška nadávek toho nejhrubšího zrna.

Svůj vulgární výstup pak mladý muž zakončil tím, že k procházejícímu napřáhl ruku se sevřenou pěstí. Na úder však dotyčný již nečekal, místo opustil a kontaktoval strážníky.

„Protiprávní jednání agresivního muže bude mít nyní dohru před správním orgánem, kde mu za přestupek proti občanskému soužití hrozí až dvacetitisícová pokuta," doplnil Pavel Janík a přidává radu jak se chovat.

„Pokud se lidé se s tímto případem, kdy po nich někdo chce peníze, má dvě možnosti. Buď je žebrajícímu dá, čímž jej podporuje v jeho životním stylu, nebo nedá. V každém případě by ale měl o situaci ihned informovat strážníky na lince 156. také je důležité v případě, kdy se jedná o celou skupinku, která bývá v drtivé většině pod vlivem alikoholu, nevyvolávat zbytečně žádné hádky a konfrontace," zakončil Janík