Muž není čeká na trest ve vazební věznici. Za zvlášť závažný zločin loupeže mu hrozí až deset let za mřížemi.

Začátkem minulého týdne přišel k rodinnému domu dvaašedesátiletého muže v obci na Zlínsku muž, který jej vpustil dovnitř, protože ho trochu znal, jelikož mu před nedávnem prodával auto.

Muž při návštěvě seniora dvakrát udeřil přineseným kladivem do hlavy a odcizil mu částku přesahující 10 tisíc korun.

Jednalo se o důchod, který seniorovi asi půl hodiny před příchodem lupiče přinesla poštovní doručovatelka.

Poté, co muž z domku s penězi odešel, přivolal zraněný senior policii. Na místo přijela i rychlá záchranná služba.

Ilustrační foto.
Ze skříňky zmizelo sto tisíc. Zloději hrozí pět let vězení

Policisté zjistili od poškozeného popis vozidla i podezřelého muže a informovali hlídky v terénu nejenom ze Zlínského kraje, ale i okolních krajů.

Netrvalo dlouho a policisté muže vypátrali. Prvosledová hlídka přerovských policistů zastavila podezřelého muže v Přerově ve vozidle VW Passat.

Při kontrole působil nervózně a neklidně. Měl u sebe přes deset tisíc korun, ke kterým uváděl, že je našel na trolejbusové zastávce ve Zlíně.

Policisté šestadvacetiletého muže z Přerovska zadrželi a odvezli na obvodní oddělení policie, kde si ho převzali zlínští krajští kriminalisté. Kladivo ve vozidle policisté nenašli, později je ale muž přivedl na místo, kde ho zahrabal do hlíny.

Krajští kriminalisté muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupež, za který mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Současně podal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval.

Ilustrační foto
Dva řidiči bourali, oba v krvi přes dvě a půl promile