Hlavní organizátor, čtyřiatřicetiletý muž z Valašského Meziříčí je stíhán vazebně a je obviněn z trestného činu krádeže, v případě prokázání viny mu hrozí až osm let za mřížemi.

Obviněný už si v minulosti za krádeže vozidel odseděl pět let, z výkonu trestu se vrátil v roce 2014. Ostatní zadržení muži i přítelkyně obviněného jsou prověřováni na svobodě. 

Že je octavia oblíbené vozidlo nenechavců dokazuje i to, že škoda kterou skupina způsobila, se pohybuje okolo dvou milionů. 

Zdroj: Policie ČR

Autor videa: PČR

Podle informací policie se podezřelí vydávali krást v nočních hodinách a zaměřovali se především na Škody Octavie dvojkové a jedničkové řady.

Odcizená auta pak končila v průmyslovém objektu ve Valašském Meziříčí, který si obviněný, který celou skupinu řídil, pronajal. Tam pak vozidla se svými kumpány co nejrychleji demontovali a následně rozprodávali náhradní díly.

"Výbornou práci při dopadení skupiny odvedli zlínští kriminalisté společně s kolegy ze Vsetína a Kroměříže specializující se na odhalování krádeží motorových vozidel. Minulou neděli zadrželi kriminalisté na několika místech ve Valašském Meziříčí čtyři muže a jednu žen,“ potvrdila za krajskou zlínskou policii mluvčí Lenka Javorková.

Hasiči odstraňovali následky poryvu větru v celém Zlínském kraji
Vítr lámal stromy v kraji, zaměstnával hasiče celou noc

Podle ní tři muže, mezi nimiž byl i vůdce bandy, zadrželi policisté ze zásahovky v průmyslovém objektu přímo při demontáži octavie, kterou zloději ukradli ten den ráno ve Zlíně. Po čtyřech hodinách od krádeže bylo vozidlo už částečně rozebrané. Dalšího muže a ženu zadrželi doma.

„Při domovních prohlídkách zajistili policisté řadu důkazů, včetně dílů z odcizených vozidel a také zařízení a nástroje sloužící k násilnému vniknutí do aut a následnému ukradení,“ doplnila Lenka Javorková.

Že jde o povedenou zlodějskou čtveřici ukazuje i to, že skupina má od počátku letošního roku na svědomí několik desítek krádeží aut a pokusů krádeží nejenom ve Zlínském kraji ale také v kraji Moravskoslezském a Olomouckém.

Desítky milionů měly vynést krádeže dalšímu gangu zlodějů aut, který se také zaměřoval na octavie ve Zlínském a Jihomoravském kraji. Policii se tuto skupinu podařilo rozkrýt loni v červenci.

Ilustrační foto.
Muž který zabil matku mačetou, půjde možná domů