Ve Zlínském kraji má muž na kontě celou sérii vloupání. Neoprávněně vnikl do dvou rodinných domů v Želechovicích nad Dřevnicí, dále do domů v obcích Strání, Šumice, Záhorovice, Lukoveček i ve Zlíně-Prštném. Pohyboval se také na území Uherského Brodu a Kroměříže.

„Při domovní prohlídce kriminalisté u muže našli odcizené věci z rodinných domů. Budou vráceny zpět jejich majitelům, neshledají se však se vším. Peníze muž utratil a některé šperky rozprodal,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Trojice slonů v areálu Cirkusu Humberto ve Zlíně. Jeden z nich v úterý 9. května 2017 chytil chobotem za popruh kabelky ženu, která jej chtěla svévolně nakrmit. Po pádu skončila v nemocnici se zlomenou nohou.
Žena chtěla ve Zlíně krmit slona. Skončila v nemocnici

Zlínští kriminalisté pracovali na sérii vloupání s odborem kriminalistické techniky a expertíz v Brně.

Zloděj se vkrádal do domů přes den, ale i v noci, kdy majitelé spali. Nejdřív jej prohledal a poté bral především šperky, finanční hotovost včetně cizí měny, peněženky s doklady a platebními kartami.

Muž se dopustil hned čtyř trestných činů, a to porušování domovní svobody, krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté na případu dále pracují, vyhodnocují další stopy a lze předpokládat, že počet skutků vzroste. (hed)

Petr Jákl
Až bude Kajínek na svobodě, tak lidem zevšední, říká režisér Petr Jákl
Ilustrační foto.
Po víkendu zjistili, že u nich byl zloděj