Událost se stala kolem půl druhé odpoledne. U přepážky se objevil muž, který bankovní úřednici předal lístek s textem, který upozorňoval na to, že má u sebe výbušninu. „Hrozbu ještě umocnil tím, že na okýnko položil noviny, ve kterých ukrýval červeně blikající předmět,“ sdělila mluvčí zlínské krajské policie Jana Bartíková.

Vylekaná žena mu jistou hotovost předala a muž pak odešel směrem na Masarykovo náměstí. Pak ihned zavolala policii. Do dvou minut se na místo sjeli městští strážníci a vzápětí i policie. „Ta okamžitě uzavřela celou oblast a kontrolovala všechna projíždějící auta. Pachateli se však přesto podařilo uprchnout,“ konstatovala mluvčí.

Kriminalistický technik na místě odebral několik stop a policisté vše zadokumentovali. Zároveň se obrátili i na veřejnost s prosbou o pomoc. „Uvítali bychom, kdyby nám případní svědkové poskytli informace, kam se popsaný muž poděl,“ vyzvala mluvčí.

Pachatel měl podle popisu něco kolem čtyřiceti let, byl vysoký 170– 175 centimetrů, střední postavy. Oblečený byl do zateplené šusťákové vesty černé barvy, pod ní mikinu s kapucí vínové barvy a s pruhovanými vínovočernými rukávy.

Dále měl oblečeny světle modré rifle a světlou sportovní obuv s bílou podrážkou a stříbrnými doplňky. Na hlavě měl černou kšiltovku s bílými nápisy a oranžovým znakem. Na očích měl dioptrické brýle s oválnými kovovými obroučkami. A nesl si černou koženkovou složku formátu A4 s kovovou ozdobou.

Kriminalisté ve Zlínském kraji v tomto roce šetřili už sedmatřicet loupežných přepadení. „Ve valné většině se jednalo o okradení lidí, čerpacích stanic nebo heren,“ poznamenala ještě policejní mluvčí. V případě bankovních institucí jde v kraji o třetí případ. Poslední případ je z února.

Maskovaný lupič přepadl pobočku Komerční banky v Rožnově pod Radhostěm. Způsob provedení je dost podobný z případem z Valašských Klobouk. I zde totiž muž ženě předložil lístek s textem, že má bombu a pak na pult položil tašku s blikajícím světlem.

Za loupežné přepadení může jít pachatel až na deset let do vězení.