Za jedenáct zločinů si v pondělí vyslechli od Krajského soudu v Trenčíně, kam se odvolali, vysoké tresty, ty jim dokonce odvolací soud o dva roky a v jednom případě o rok zvýšil.

Za spáchání trestných činů loupeže, vyděračského únosu, nedovoleného ozbrojování a obchodování se zbraněmi, dále porušovaní domovní svobody, krádeže, poškozování cizí věci si Milan Ž. (49) z Hornej Súče vyslechl 16letý nepodmíněný trest vězení, Stanislav H. (48) z Likavky 15 let a Jaroslav K.  (58 ) z Trenčína 12 let vězení. Trest je pravomocný, všem obžalovaným hrozil až
25 letý žalář.

První hlavní líčení s obžalovanými proběhlo letos 20. července u Okresního soudu v Trenčíně. „Prokurátor rozsáhlou obžalobu četl 50 minut. Všichni tři obžalovaní se na hlavním líčení přiznali a prohlásili, že jsou vinni ze spáchání skutků uvedených v obžalobě,“ přiblížil tiskový mluvčí Krajského soudu v Trenčíně Roman Tarabus. Podle něj budou odsouzení vykonávat své tresty ve věznici se středním stupněm ostrahy.

17. listopad uctili v sobotu 17. listopadu 2018 ve Zlíně společně, spojilo se na to hned několik institucí dohromady. Mimo jiné městem prošel také průvod.
Díky, že můžeme. Průvod ve Zlíně připomněl 17. listopad 89

Případ odsouzené skupiny rozvířil vlnu zájmu mezi obyvateli Zlínského kraje, zejména pak v okolí obce Rokytnice na Slavičínsku v červnu loňského roku, kdy se pachatelé po loupežích v Horném Srnie, kde se zbraní v ruce přepadli poštu a ve Veľkých Bierovcach benzinku, ukryli na Slavičínsko. Zásah stovky členů zlínské krajské policie trval několik dní, kdy po ozbrojených a nebezpečných lupičích kriminalisté, psovodi, vrtulník a další hlídky usilovně pátrali.

„Vrtulník nás rušil dlouho do noci. Chápeme, že pátrali po lupičích, ale jak to, že je ještě nemají?“ ptala se tenkrát, podobně jako řada dalších místních obyvatel, například Simona Goňová. Obyvatelé obce se měli na výzvu policie zdržovat doma a rozhodně nevycházet do okolních lesů a polí.

Nakonec se skupinu pachatelů podařilo dopadnout na Slovensku loni na konci srpna kriminalistům z Krajského ředitelství policejního sboru Trenčín společně s dalšími okolními krajskými kolegy při akci s krycím názvem HAZUKA.

Že nešlo o žádná „neviňátka“, dokazuje i seznam jim zabavených věcí.

Již Okresní soud v Trenčíně uložil kromě nepodmíněných trestů i zabavení věcí. A to: neprůstřelné vesty, kombinézy, kukly, nápisy POLICIE, pouta, kovoví ježci, bankovky znečištěné barvou. Obžalovaným okresní soud uložil i povinnost nahradit poškozeným vyčíslenou škodu.

Štěstí v neštěstí měly osádky dvou automobilů, které se v neděli 18. listopadu ráno srazily na silnici I/50 mezi Havřicemi a Veletinami.
Hrozivě vypadající nehoda se obešla bez zranění

Případ Horné Srnie V obci Horné Srnie na Slovensku došlo k přepadení poštovního vozu, při kterém si tři lupiči odnesli 17 tisíc eur a zmizeli na Slavičínsko, kde se ukrývali v lesích kolem obce Rokytnice.

Další z mnoha případů případy skupiny. Informace poskytl Zlínskému deníku tiskový mluvčí Krajského soudu
v Trenčíně Roman Tarabus.

Loupežné přepadení na Mikulčině vrchuVšichni tři ozbrojení pistolemi a zamaskovaní kuklami přišli 8. září 2016 přibližně ve tři hodiny ráno na pozemek rekreační chaty v části Mikulčin vrch, kde obžalovaný Milan Ž. držíc v ruce pistoli přinutil dva muže, aby si lehli na zem, kovovými pouty jim spoutali ruce za záda, následně je odvedli do prostoru chaty, kde znovu pod hrozbou použití zbraně přinutili jednoho poškozeného, ​​aby jim vydal finanční hotovost ve výši nejméně 3.000 korun 1.000 dolarů a 400 eur, kreditní kartu, ke které jim musel uvést PIN kód, a mobilní telefon.

Druhému poškozenému muži vzali mobilní telefon a peněženku. Oba uvnitř v chatě spoutali na nohách pomocí lepicí pásky, prohledali chatu, mobilní telefony vhodili do vířivky za chatou. Před odchodem z chaty rozlili po zemi slivovici za účelem zahlazení stop, následně chatu zamkli. Odcizili i vozidlo Audi A8, ve kterém z místa odjeli. V Bojkovicích se z bankomatu neúspěšně pokusili o výběr hotovosti ve výši 36.000 korun. Jak se podařilo Deníku zjistit, chata patřila jednomu z přepadených Radku M., známému jako jednatel společnosti Moravia Chem, který byl souzen za obří daňové úniky v kauze kolem Radka Březiny.

Vyděračský únos - Trenčianske MiticeObžalovaní 10. ledna 2016 odpoledne v poli vedle hlavní silnice mezi obcemi Trenčianske Mitice a Trenčianske Jastrabie vystoupili z auta, oblékli si overaly s nápisem POLICIE a nasadili si kukly. Obžalovaní Milan Ž. a Stanislav H. si vzali pistole a obžalovaný Jaroslav K. se ozbrojil samopalem. Přes pole přešli k rodinnému domu v obci Trenčianske Mitice, v jeho zadní části rozbili okno, přes které vnikli dovnitř, kde obžalovaný Jaroslav K. samopalem několika ranami zastřelil psa - německou dogu, která se nacházela v prostorách domu.

Obžalovaní dům prohledali, vzali zlatý řetízek s přívěskem, zlatou klíčenku, pamětní mince. V domě čekali až do večerní desáté hodiny, kdy se vrátil majitel domu, jehož poté, co otevřel dveře a chtěl rozsvítit, shodili na zem, křičeli na něj "policejní akce, neklaďte odpor, lehněte si na zem a dělejte jen to, co vám budeme říkat ". Za zády mu spoutali ruce kovovými pouty, prohledali ho, vzali mu mobilní telefon, přes hlavu mu přehodili starou košili a nezjištěnou celtovinu, vyvedli ho z domu k jeho služebnímu autu, vtiskli jej na zadní sedadlo a odvezli do lesa.

Řekli mu, že vědí, že je provozovatelem několika heren, vyzvali ho, aby jim uvedl systém zabezpečení heren, trezorů, aby jim uvedl, kolik peněz se v hernách nachází. Následně mu přikázali, že půjde do herny a vybere hotovost, přičemž se mu vyhrožovali, aby neudělal nic, čím by dal znamení zaměstnancům, jinak mu podpálí dům. Řekli mu, že další ze spolupachatelů drží jeho dceru a jeho přítelkyni a také kolegu, že znají jeho rodinu, kterou mu zlikvidují, pokud nebude jednat, jak oni požadují. Následně poškozeného donutili, aby z jedné herny v Trenčíně jako její správce z trezoru vybral hotovost ve výši 24.283,16 eur a z další herny vybral hotovost ve výši 17.779,71 eur. Muž peníze obžalovaným odevzdal. Poškozeného pak přinutili vystoupit z auta a odešli, vozidlo později podpálili.

Nedovolené ozbrojováníObžalovaný Milan v garáži v Dubnici nad Váhom přechovával kromě množství nábojů i 8 ručních obranných granátů, 4 samopaly a další 4 dlouhé a krátké střelné zbraně.