„Muže pořezaného na krku, jenž si zranění způsobil sám, jsme dnes odpoledne převezli ve vážném stavu s poruchami vědomí na ARO do zlínské nemocnice," informoval včera v podvečer mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Podle dostupných informací se jednalo o šestačtyřicetiletého muže ze Slovenska, který pracoval v jednom z festivalových stánků.

Hodně opilých, kteří se zranili

Lékařskou péči v areálu si pořadatelé zajistili sami, záchranku povolali na festival jen několikrát. „Bylo to asi osmkrát a jednalo se nejčastěji o opilé, kteří si po požití alkoholu způsobili zranění," doplnil Olšan.

Podle mluvčího zlínské policie Petra Jaroše byl letošní ročník festivalu poměrně klidný. Alespoň tedy do včerejšího odpoledne.

Hned v první den akce řešili sice policisté dvanáct vykradených stanů, situace se už ale v dalších dnech neopakovala, tedy ne v tak velkém měřítku. „Do dnešního dne to byly už jen tři vykradené stany. Co se týče alkoholu u řidičů, to nejhorší nás teprve čeká. Během nedělní noci a pondělního rána se dosavadní statistiky hodně změní. Ranní ptáčata budou chtít jet brzy domů, a tak usednou za volant, přičemž ještě nebudou úplně střízliví," podotkl v neděli Jaroš.

Řidiče policisté kvůli kontrolám zastavují od čtvrtka každý den, u více než desítky z nich zjistili alkohol. „Samozřejmě také řešíme různé šarvátky, výtržnictví, zadrželi jsme i pár lidí, kteří měli u sebe marihuanu. Nechybělo ani rušení nočního klidu, ale těchto případů bylo mnohem méně, než tomu bylo v minulých ročnících," zhodnotil mluvčí.

Na jedenáctý ročník Masters Of Rock ve Vizovicích se letos sjelo přes dvacet tisíc fanoušků z pětatřiceti zemí světa.

Pochvalné e-maily i sms

„Vystupující kapely byly naprosto unesené zdejší atmosférou během koncertů. Dostávali jsme od nich po ukončení vystoupení děkovné sms a e-maily. Byl to pro ně prý skvělý zážitek. Kapely si potvrdily svá očekávání a hodnotí to jako strhující show. Jsme hodně spokojeni, návštěvnost byla výborná, počasí více než na jedničku," zhodnotil akci ředitel festivalu Jiří Daron. Spokojená byla také většina fanoušků. „Na Masters Of Rock jezdím pravidelně, byli jsme tu už poosmé. Letos tu máme kamarády ze Slovenska a ze Švýcarska, kteří k nám přijeli strávit svou dovolenou. Dohromady je nás třicet. Nejmladšímu členovi naší výpravy je pouze rok a nejstarší před dvěma lety oslavil padesátiny," dodala s úsměvem Kateřina Janálová z Jankovic.

Festival zakončila včera večer kapela Avantasia, která si připravila pro fanoušky Masters Of Rock speciální tříhodinový koncert.

Navštívili jste letos i vy vyhlášený festival Masters Of Rock ve Vizovicích? Jak byste ohodnotili výběr kapel, organizaci a občerstvení? Napište svůj názor do diskuze.