"Starší muž po útoku upadl na zem, kde se udeřil do hlavy a s těžkým zraněním skončil v nemocnici. Útočník poté napadl policistu a snažil se hlídce utéct. Policisté muže dostihli, zpacifikovali a převezli do policejní cely a se souhlasem soudce následně do vazby. Za trestné činy ublížení na zdraví, výtržnictví a násilí proti úřední osobě hrozí agresorovi trest odnětí svobody až na osm let," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Oba místní muži navštěvují stejný lokál již několik let. Důvodem, proč mladší z nich mrštil seniorem bezdůvodně a bez předchozího varování či rozepře o zem, by mohla být jeho celonoční konzumace alkoholu.

"Dechová zkouška ukázala v osm hodin ráno po příjezdu policistů hodnotu 1,82 promile alkoholu. Policisté agresivního muže vyzvali k prokázání totožnosti, ten u sebe však neměl žádný doklad a jméno si vymyslel. Policisté proto muže vyzvali, by je následoval na služebnu. Když ho odváděli z místnosti, muž se zčistajasna po jednom policistovi ohnal, shodil ho na zem a dal se na útěk. Policisté útočníka vzápětí dostihli, zadrželi a převezli do policejní cely," informovala Monika Kozumplíková.

Policisté zjistili, že se jedná o muže, který byl v minulosti potrestán devítiletým trestem odnětí svobody za spáchání zvlášť závažného zločinu.

Hned následující den ho obvinili hned ze tří trestných činů a dali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby. Soudce okresního soudu návrh akceptoval a policisté muže převezli do vazební věznice.

MUDr. Jozef Macko, Ph.D., náměstek léčebné péče, primář novorozeneckého oddělení, Krajská nemocnice T. Bati, a. s.
Nevedu si statistiku dětí, které jsem zachránil, říká primář