„Chvíli po půl čtvrté se na služebnu MP Zlín dostavil čtyřiašedesátiletý muž, který potřeboval zdravotní pomoc. Krátce předtím totiž dostal od svého známého dávku slzotvorného prostředku přímo do obličeje,“ vylíčil zástupce ředitele MP Zlín Pavel Janík.

Strážníci napadenému umožnili omytí obličeje a když odmítl přivolání lékaře, poskytli mu alespoň základní pomoc, načež se od něj dozvěděli jeho verzi příběhu.

„Podle ní potkal známého, kterému připomněl, že mu stále dluží částku ve výši několika stokorun. Na to měl dotyčný reagovat tím, že vytáhl pepřový sprej a nastříkal mu dráždivou látku do obličeje,“ podotkl Pavel Janík.

Hlídka proto kontaktovala druhého z aktérů, který ovšem na adresu svého známého od začátku chrlil vulgární urážky.

„Strážníky také zkoušel peskovat za to, že jej vůbec obtěžují, a následně se odmítl podrobit orientačnímu vyšetření na alkohol, v čemž ho utvrdil i jeho přítel na odposlechu mobilního telefonu. Ten také přispěchal s verzí, podle níž mu měl agresor sdělit, že jej jiný muž ohrožoval nožem, a on se musel jen bránit, tudíž se vlastně jedná o loupežné přepadení a nutnou obranu,“ dodal zástupce ředitele.

Protože debata se zjevně podnapilým mužem v daný okamžik k ničemu nevedla, strážníci mu podle Janíka nakonec sdělili, že je podezřelý ze spáchání nejméně dvou přestupků, a ty budou mít dohru v řízení před správním orgánem.