„Uvedl, že na něj fyzicky útočí jeho bývalá přítelkyně, která ho navíc ohrožuje injekční stříkačkou s nasazenou jehlou, v níž se nachází neznámá látka," popsala tisková mluvčí zlínských strážníků Šárka Škubalová.

Nejdřív zabije jeho, poté také sebe…

Do Bartošovy čtvrti, kde se incident odehrával, byla ihned vyslána hlídka. Když dorazili na místo, zjistili, že dívka nejprve ohrožovala muže a poté prohlásila, že zabije sama sebe.

„V tu chvíli již ale z místa kvapně odcházela a poté, co spatřila hlídku Městské policie Zlín, se dala na zběsilý útěk. Strážníci ji však mezi domy dostihli, načež se i oni stali terčem jejího útoku," dodala mluvčí Šárka Škubalová. Hlídka se marně pokoušela dotyčnou uklidnit a celou věc vyřešit pokojnou cestou.

„Situace se dramaticky vyhrotila ve chvíli, kdy mladá žena konstatovala, že život pro ni ztratil smysl a hodlá jej ukončit. Současně totiž obrátila stříkačku proti sobě a snažila se neznámou látku aplikovat," informovala mluvčí Šárka Škubalová.

Aby ji ochránila, musela hlídka strážníků zasáhnout rychle a rozhodně. Následovalo tak použití donucovacích prostředků, jejichž prostřednictvím strážníci ženě stříkačku odebrali.

Vzhledem k jejímu chování byla na místo přivolána i Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje. Agresivita dívky se během vyšetření obrátila i vůči záchranářům. Strážníci ji tak museli opět zpacifikovat a použít služební pouta.

Teprve po aplikaci utišujících léků se dotyčná zklidnila a bylo zjištěno, že se jedná o devatenáctiletou dívku ze Zlína. „Z důvodu pokusu o sebepoškozování byla nakonec převezena do specializovaného zdravotnického zařízení," uzavřela mluvčí zlínských strážníků Šárka Škubalová. ⋌(poh)