S podvodníky, kteří se neštítí využít k vlastnímu obohacení soucitu druhých lidí, se opět setkali strážníci Městské policie Zlín.

"V úterý odpoledne přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín několik oznámení, že po parkovišti u obchodního centra na Tyršově nábřeží se pohybuje dvojice osob, která vybírá peníze na podvodnou sbírku. Na místo tak ihned zamířila nejbližší motorizovaná hlídka, která během několika minut dopadla 16letého muže a 21letou ženu z Rumunska," uvedl za zlínské strážníky zástupce ředitele Pavel Janík.

Podle něj oslovovali tito lidé kolemjdoucí a dokonce zastavovali projíždějící vozidla, přičemž se snažili oslovené přimět k finančnímu příspěvku na mezinárodní centrum pro postižené a chudé děti. Aby ve veřejnosti vzbudili zdání, že se jedná o skutečnou veřejnou sbírku, předkládali dokonce jakýsi formulář. Na něm nechyběly vedle státní vlajky a různých symbolů ani podpisy a částky údajných dárců.

"Totožnost obou podvodníků na místě ověřila hlídka cizinecké policie a jejich protiprávní jednání vyřešili strážníci na místě uložením pokuty. Městská policie Zlín vyzývá širokou veřejnost, aby dobře zvažovala, komu své finanční prostředky věnuje. Zatímco při oficiální veřejné sbírce jsou vybrané peníze skutečně použity na bohulibé účely, v případě zmíněných podvodníků putují výhradně do jejich kapes," zdůraznil Pavel Janík.

Strážníci ve Zlíně zachraňovali v pondělí kočku i prase.
Kočka v motoru a prase na křižovatce. I toto řešili strážníci ve Zlíně
Ilustrační foto
Dva cizinci surově zbili a shodili ve Zlíně muže z terasy