Toho se měl dopustit v noci ze 7. dubna letošního roku v prostorách známého zlínského torza na Jižních Svazích. Šestkrát soudně trestanému recidivistovi, převážně za násilnou činnost přitom hrozil až dvacetiletý trest. „Strašně toho lituji, nechtěl jsem mu ublížit, nevím, co se ve mně odehrálo," hájil se Jan Schwab při své závěrečné řeči.

Obžalovaný svou vinu nepopíral, tvrdil však, že nechtěl poškozeného Vladislava Šišku zabít, jen chtěl od něj získat svůj odcizený mobilní telefon. U soudu popřel, že jednou ze zbraní se kterými měl na poškozeného zaútočit, by měl být sekáček na maso, jak dokazovala obžaloba.

Samotný poškozený musel čelit velmi intenzivnímu útoku ze strany Jana Schwaba. Utrpěl mnohačetná zranění, zejména hlavy a oblasti hrudníku. „Poškozený měl velké štěstí a vlastně i obžalovaný, že následkem těchto zranění nedošlo ke smrti poškozeného," připomněla soudní znalkyně při středečním hlavním líčení. Rozsudek není zatím pravomocný, obžalovaný se ihned po jeho vynesení odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu pro vyjádření.