Jeden ze štamgastů Bašty u Bédi zatčen. Jednalo se o zásah Policejního prezidia ČR

Idylka, která však během několika sekund se pro všechny přítomné mění v nečekané drama. „Policie!" nese se křik a do obou malých místností baru vbíhají policisté. V rukou mají zbraně. Ve vedlejší místností letí stůl, padají židle, hosté končí na zemi.

„Je to on!" volají policisté. Jedno ze štamgastů strážci zákona strhávají na zem, nasazují pouta a odvádí pryč.

Vyděšený vedoucí provozovny Jaroslav Němec volá 158, aby vůbec věděl, co se děje.

„Ano, tam je zásah," dozvídá se jen s tím, že bližší informace mu nemohou být poskytnuty.

Deník včera zjišťoval, proč k zásahu došlo. Policie se však prozatím odmítla být konkrétní. Zatím je pouze jasné, že jednalo o akci Policejního prezidia ČR.

„V tuto chvíli nebudeme k tomuto zásahu poskytovat žádné informace. Ty budou zveřejněny na chystané tiskové konferenci v nejbližších dnech," sdělila mluvčí prezidia Jana Macalíková.

Deník včera hovořil s provozovatelem Jaroslavem Němcem. Ten je podle svých slov celým zásahem roztrpčen.

„Já jsem si nejdříve myslel, že sem vběhli nějací vymahači. Jeden policista se mi legitimoval, ale vůbec jsem nemohl vnímat ani číslo průkazu, byl jsem v šoku," uvedl.

„Neadekvátní zásah," míní zase servírka Lenka Shyyka i někteří hosté, kteří byli při něm přítomní.

„Byla tady jedna slečna, která při tom zásahu stejně jako ostatní hosté spadla na zem. Prostě ji srazili, měla odřenou celou ruku. Byla strašně vylekaná a utekla. Navíc ti policisté vyhodili dveřmi stůl. Představte si, že by venku zrovna někdo šel a zasáhli ho," popsala situaci.

Dodala také, že se cítí jako provozovatelé pohostinství poškozeni, protože včera měli o poznání méně hostů než před zásahem policie.

„Chodívali tu důchodci na polévku a jídlo, dnes tu byli dva. Myslíme si, že nás tento zásah poškodil. Je to pro nás negativní reklama," stěžovali si Jaroslav Němec i Lenka Shyyka. Tvrdí, že už podal stížnost a prý čeká na omluvu.

„Zatím tady byli jen dva policisté z krajského ředitelství, ale také od nich nic nevím. Že mi dají vědět," řekl včera odpoledne.