Policie pak neprodyšně uzavřela celou budovu a přilehlý chodník. Na místě zasahovali kromě policistů i hasiči a jak budova tak chodník byly obehnány páskou se zákazem vstupu. Lidé, kteří se chtěli dostat ze zastávky u OC Zlaté jablko směrem nahoru, museli využít podchod jako jediné řešení, jak se kolem ohrožené budovy dostat. Jak uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková, policejní pyrotechnici na místě balíček prohlédli rentgenovým zařízením a odvezli jej mimo město, kde jej prozkoumají a otevřou.

„Ve 13.10 hodin byla evakuace ukončena a i chodník byl zprůchodněn," doplnila Monika Kozumplíková.

Situaci komentovali i přihlížející lidé.

„Je to tady trochu divoké a jestli to tam opravdu někdo dal, tak je to nějaký gauner," zlobil se Jindřich Skřítek ze Zlína.

Také zaměstnanci z evakuovaných firem byli rozladěni.

„Nevíme co se tady děje, máme tady v budově kancelář, nedostali jsme žádné informace. Pokud tam dal někdo nějaký nebezpečný balíček, tak musím říct, že svět se opravdu zbláznil," sdělil Adam Sandtner.

Nedobrovolnou pauzu prý využije na oběd.

Fio banka, která sídlí ve stejné budově, zatím případ nekomentovala.

„V tuto chvíli se nechceme k situaci nijak vyjadřovat," zaznělo z banky prostřednictvím tiskového mluvčího Zdeňka Kováře.

Dle informací policie, policejní pyrotechnik po otevření obálky o půl druhé, zjistil, že se jedná o šestnáct gramů usušené rostlinné látky, zřejmě marihuany.

„Případ postoupíme dle věcné a místní příslušnosti podle podacího razítka České pošty, odkud byl dopis zaslán. Mohlo by se jednat o podezření z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což hrozí až pětiletý trest odnětí svobody," uzavřela Mluvčí Kozumplíková.