„Nezlobte se, nic k tomu říkat nebudu,“ uvedl v pondělí vedoucí provozovny. Za deset let, co na této čerpací stanici pracuje, se prý jedná už o druhé loupežné přepadení.

„Těžko se můžeme bránit takovým situacím, přesto popřemýšlíme, jak lze ještě zvýšit bezpečnost,“ dodal.

Jak se podařilo Deníku zjistit, za dobu, co tato benzínová čerpací stanice funguje, došlo k jejímu přepadení dokonce vícekrát.

Zlínští kriminalisté na případu pracují, a to již s novými poznatky. Sdělit podrobnosti vzhledem k probíhajícímu vyšetřování ale odmítli.

„V tuto chvíli nemůžu být s ohledem na právě probíhající úkony trestního řízení konkrétnější. Případ řeší zlínští kriminalisté, určité poznatky k loupeži máme,“ uvedla mluvčí krajské policie Simona Kyšnerová.

Tři opilci s více než 3 promile alkoholu zaměstnali strážníky i zdravotníky.
Démon alkohol zaměstnal strážníky i zdravotníky. Muži nadýchali přes tři promile

Loupežná přepadení na veřejnosti

Krajští kriminalisté řešili v loňském roce celkem 34 loupeží.

„Objasnili jsme téměř 62 procent (61,8, pozn. red.). Většinou se jednalo o loupežná přepadení osob na veřejném prostranství.

"Loupežné přepadení benzinové čerpací stanice jsme loni vyšetřovali pouze v Babicích,“ doplnila mluvčí.

V tomto případě policie pachatele loupeže dopadla velmi brzy, během pár minut.

V sobotu 11. září loňského roku, pár minut po poledni se šestatřicetiletý muž z Uherskohradišťska rozhodl, že provede loupežné přepadení. Tato myšlenka jej napadala poté, co vypil několik piv a dal si štamprli rumu.

„Když pak v podnapilém stavu zcela bez prostředků bloumal Babicemi a přemýšlel, jak peníze získat, uviděl benzínovou čerpací stanici. V ten okamžik měl jasno. Vytáhl pepřový sprej, který neustále nosí u sebe pro případnou obranu a vešel do prodejny. Uvnitř se zrovna nikdo nenacházel. Přistoupil k pultu a hrozil obsluze, ať otevře pokladnu nebo ji zabije. Žena ze strachu otevřela zásuvku. Pachatel do ní párkrát sáhl a zmocnil se několika tisíc korun. Pak z prodejny odešel. Přepadená žena vyšla ven a požádala zákazníky, kteří právě čerpali pohonné hmoty do svých aut, aby zavolali na policii,“ seznámila Simona Kyšnerová.

Téměř sto litrů nezdaněného lihu objevili krajští celníci v Sazovicích
Nezdaněné demižony. Celníci našli na Zlínsku téměř sto litrů lihu "bez dokladů"

Podle ní na místo této události ihned vyrazilo několik policejních hlídek. Pachatel měl ale velkou smůlu.

„Relaci operačního důstojníka vyslechla také hlídka krajských dopravních policistů, kteří nedaleko prováděli dohled ve služebním vozidle v civilním provedení. Vydali se proto okamžitě do Babic. Po chvíli uviděli muže, který odpovídal popisu pachatele. Byl svlečený do půl pasu. Jeho mikina a kšiltovka však ležela kousek od něj v trávě. Muž si hlídky v civilním voze nejprve nevšiml. Když ale policisté z auta vyběhli, rychle odhodil peníze za plot jednoho z domů. V ten moment ho hlídka zadržela. Od oznámení loupeže na policii do chvíle dopadení pachatele uběhlo pouhých sedm minut. Hned na druhý den jsme muže obvinili z trestného činu loupež. Uherskohradišťským kriminalistům se při výslechu ke spáchanému skutku přiznal. Nyní mu hrozí až desetileté vězení,“ uzavřela mluvčí krajské policie.