Začala pátrací akce. Operační důstojník nejprve oslovil policejní vyjednavačku, které předal na ženu kontakt. Její mobilní telefon však byl celou noc nedostupný.

„Zanedlouho jsme zjistili, že volající by mohla být šestačtyřicetiletá žena ze Zlína. Několik hlídek policistů po ní začalo pátrat v místě bydliště, v hernách, kde se občas pohybovala, v nemocnici, v parcích. Pátrání se protáhlo až do dalšího dne, kdy se hlídky policistů vystřídaly a hledaly ženu všude. Její mobilní telefon sice zvonil, ale nikdo ho nezvedal," popsala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Do hledání se zapojil i psovod se speciálně vycvičeným policejním psem. Po šestnácti hodinách pátrání se hledaná žena sama ozvala policistům s tím, že nikam nevolala a o ničem neví. Policisté ji vypátrali na sídlišti Jižní Svahy.

„Byla v pořádku a zoufalý telefonát nejprve zapřela a tvrdila, že z něj volal někdo jiný. Po pár minutách se ale přiznala s tím, že má psychické problémy a byla po hádce rozrušená. Policisté přivolali záchranáře," dodala mluvčí. (hed)