Najednou zjistil, že trolejbus stále pokračuje do protisměru proti němu. Byla tam ještě skulinka, kterou mohl projet natlačený na obrubník. Přední kolo a půlku skútru už měl vepředu, ale vtom přišel náraz. Trolejbus jej trefil do levé ruky a do boku.

Jaroslav Vymětalík se se svým příběhem obrátil na redakci Deníku teprve nedávno. Od onoho dne má prý jen trápení. Léčení zlomených žeber, které vyústilo až v operaci, neustálé bolesti od zranění i následnou újmu při svém podnikání.

Řidič trolejbusu byl trestně stíhán, potrestán však nebude. Vinu prý nenese ani Dopravní společnost Zlín-Otrokovice.

„Nejednalo se o úmyslný trestný čin, obviněný se k činu doznal, uhradil způsobenou škodu a měl čistý trestní rejstřík. Policisté podali státnímu zástupci návrh na podmíněné zastavení trestního stíhání,“ komentovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Ilustrační foto.
Do práce i do školy se bude v kraji cestovat lépe

„Státní zástupce stanovil čtyřiapadesátiletému obviněnému muži z Otrokovic zkušební dobu na jeden rok,“ dodala policejní mluvčí.

Podle vyjádření okresního státního zastupitelství řidič trolejbusu jednal v důsledku momentální nepozornosti a nesoustředěnosti.

„Vůbec mi nenahradil škodu,“ oponuje Jaroslav Vymětalík.

Ona náhrada škody měla být prý jen skutečnost, že viník nehodu nahlásil pojišťovně.

„Pojišťovna mi řekla, že jsem měl vše uhrazeno v bolestném,“ naznačil sražený muž.

„Velice mě mrzelo, že ani řidič, ani DSZO mě nijak nekontaktovali, nezajímaly je následky nehody. Lidsky mě to uráží,“ svěřil se Jaroslav Vymětalík.

V Otrokovicích boural v pondělí ráno trolejbus.
Prásk. Řidiči trolejbusu se udělalo zle. Poničil sedm aut

Postoj DSZO vysvětlil právní zástupce společnosti Radek Ondruš.

„Zatím oficiálně neznáme výsledky šetření. Až je budeme znát, tak se k případu vyjádříme, a to i ve vztahu k poškozenému,“ uvedl právník.

Jaroslava Vymětalíka se nakonec zastala Evropská finanční agentura, která se podobnými případy zabývá.

„Chceme pro klienta dosáhnout toho, aby pojišťovna splnila finanční plnění,“ potvrdil jednatel společnosti Milan Kaštánek.

Sražený senior totiž uvádí, že bolestné, které od pojišťovny dostal, bylo jen za pět zlomených žeber. Ve skutečnosti jich měl zlomených deset, z toho dvě mu museli lékaři při operaci zpevnit speciálními dlahami.