Strhla se tak divoká honička jako z akčního filmu, policisté, muže pronásledovali pětadvacet kilometrů, než se jim jej podařilo zadržet. Důvod proč se řidič snažil ujet byl později jasný, v dechu měl totiž 1,3 promile alkoholu.

„Řidič nereagoval na světelné ani zvukové výzvy k zastavení a před policejní hlídkou ujížděl ulicemi Zlína, přes Hvozdnou, Lukov a Štípu zpět na Zlín. Díky výborné spolupráci s operačním důstojníkem, který korigoval činnost policejních hlídek, se policistům podařilo nebezpečného řidiče, který místy hlídce ujížděl až stodesetikilometrovou rychlostí v obci, zastavit za obcí Kostelec,“ uvedla za zlínskou policii uvčí Monika Kozumplíková. Podle ní tam silnici zablokovali svými vozidly další policisté.

Zdroj: Policie ČR

Honička ulicemi Zlína. Zdroj: Policie ČR

„Řidiče i jeho dva spolujezdce ve věku čtyřicet jedna a sedmadvacet let vyzvali policisté z pohotovostního a eskortního oddělení k vystoupení z vozidla, protože ale nereagovali, policisté muže z vozidla vytáhli. Dechová zkouška u řidiče ukázala 1,3 promile alkoholu. Všichni tři muži skončili na policejní služebně, řidič potom v policejní cele,“ doplnila zlínská policejní mluvčí.

Řidič se nakonec přiznal, že před jízdou vypil několik piv a panáků. To byl podle něj důvod proč nechtěl hlídce zastavit a snažil se jí ujet. Za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky mu nyní hrozí až jeden rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel.

Navíc to pro policii není nikdo neznámý, tohle totiž není jeho první prohřešek. „

V rejstříku trestů má už dva záznamy. Poprvé byl potrestaný za krádež, podruhé za řízení pod vlivem alkoholu v roce 2015,“ zmínila Monika Kozumplíková za zlínskou policii.

K nehodě došlo v pátek ráno na Tř. T. Bati ve Zlíně. Do linkového autobusu s cestujícími narazil kamion cizí státní značky.
Do autobusu narazil ve Zlíně kamion
Regionální kolo ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR Zlatý Ámos v prostorách 15. budovy 14I15 Baťova institutu ve ZlíněLucie Bakalová  (vlevo) Jolana Hůrková
Nejoblíbenější učitelkou je chemikářka Lucie Bakalová z gymplu v Holešově