"V těch se nacházely osoby, které se přijely otestovat na onemocnění koronavirem COVID-19 a jejich dlouhá kolona měla na Peroutkově nábřeží dokonce omezit výjezd vozidel zdravotnické záchranné služby.

Vzápětí kontaktoval MP Zlín také jeden z kolony čekajících řidičů, který popsal, že některým se nechce čekat v dlouhé řadě aut. Tu proto objedou a najíždí do odběrového místa z protisměru, přičemž zde dochází k verbálním konfliktům," přiblížil za zlínskou městskou policii zástupce ředitele Pavel Janík.

Ilustrační foto
Ve Zlínském kraji je už 128 potvrzených případů nákazy koronavirem

Podle něj byly na místo vyslány dvě hlídky MP Zlín, které zajistily zachování bezpečného výjezdu pro vozidla IZS a v místě usměrňovaly silniční provoz. V tom se poté strážníci střídali společně s policisty dopravní služby.

"Prosíme spoluobčany, aby k sobě byli i v těchto dnech ohleduplní. Jestliže někdo jede k vyšetření svého zdravotního stavu, jistě se mu nechce čekat v dlouhé koloně o nic víc, než řidičům před i za ním. Zbrklost, předbíhání a vztek však obvykle ničemu nepomohou a situaci spíše zkomplikují. Děkujeme všem, kteří to dokáží pochopit a chovají se ukázněně," vyzývá veřejnost Pavel Janík.

Současně doplnil, že od začátku protiepidemických opatření také hlídky MP Zlín provádí každodenní dohled u dvou vstupních a třídících míst pro nové pacienty krajské nemocnice.

Řidič na Zlínsku převrátil svůj vůz do příkopy.
Řidič na Zlínsku převrátil svůj vůz do příkopy