I přesto, že státní zástupce, obhájce i obžalovaný přednesli již své závěrečné řeči, senát krajského soudu ve Zlíně nedospěl ke svému závěrečnému rozhodnutí.

Obžalovaný Martin Bódiš totiž znevěrohodnil znalecký posudek, který vypracovala psycholožka Romana Hübnerová. Podle něj to neudělala tak, jak měla.

„Znalecký posudek ze mě udělal psychopata a feťáka. Byl vyroben policajtům na míru," znělo v soudní síni při Bódišově závěrečné řeči.

Soudce Jiří Dufek proto rozhodl, že psycholožku vyslechne a proto jednání odročil.

Psycholožka Hübnerová, se k tomu odmítla vyjádřit. „K tomu nemám co říct, bez komentáře," uvedla s tím, že dalšího jednání u zlínského krajského soudu se určitě zúčastní.

Ve svém závěrečném návrhu, požadoval státní zástupce Roman Kafka pro obžalovaného Martina Bódiše trest odnětí svobody v délce 15 let, naproti tomu jeho obhájce Miroslav Michajlovič naopak požadoval zproštění obžaloby ve všech bodech.

Obžalovaný ve své řeči tvrdil, že Pavla Nevařila nezabil. „Měl jsem ho rád, nezabil jsem ho. Jsem nevinný, prosím zarosťte mne obžaloby," přesvědčoval Martin Bódiš soud o své nevině.

Soud však jeho prosbu nevyslyšel. Místo toho mu prodloužil vazbu. „Obžalovaný je ohrožen vysokým trestem, proto jsou zde shledány vazební důvody," vysvětlil předseda senátu.

Devětadvacetiletého Pavla Nevařila v roce 2005 na přelomu září a října někdo ubodal dvaceti ranami nožem v jeho novém bytě. Policie zhruba po roce vyšetřování případ odložila. Podle ní se tehdy nepodařilo získat dostatečné důkazy. Spekulovalo se, že by mohl být vrahem někdo z podnikatelových známých.

Další hlavní líčení v tomto případu proběhne 18. září.