Policejní hlídky dorazily po pár minutách na místo události. Pátrali v okolí po útočníkovi a vyslýchali napadeného muže a jednoho svědka.

Starší pán nastoupil ráno do prostředku městské hromadné dopravy s tím, že si pojede koupit noviny. Trolejbus byl téměř plný, proto zůstal stát. Na jedné ze zastávek uslyšel hluk, ale nevěnoval mu pozornost.

„Až v okamžiku, kdy ucítil ránu do zad, se otočil, aby se podíval, kdo jej napadá. V tom okamžiku se před něj postavil mladík a začal nic netušícímu překvapenému muži bušit pěstmi do tváře. Poté jej shodil na zem, kde v útocích pokračoval," popsala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Mladík jej na zemi držel kolem krku a uštědřil mu několik úderů pěstí do hlavy a horní části těla. Starší muž se snažil mladíka odtlačit ze svého těla, několikrát se při tom na zemi přetočili.

„Nakonec jej mladý muž kousnul do ruky a do prstu. Při další zastávce trolejbusu útočníka vyvedli cestující ven a ten se dal na útěk," doplnila mluvčí. Napadený senior nejdříve policistům celý útok popsal a poté vyhledal lékařské ošetření ve zlínské nemocnici

Prozatím neznámý agresor je podle mluvčí podezřelý z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.