Chodí si pro něj denně do blízké jídelny. Když se ten den vracel domů, zastavili u něj dva muži ve tmavém autě a chtěli vědět, kudy se jede do Luhačovic. Muž s nimi sedl do auta, že jim cestu ukáže a řidič mu nabídl, že ho potom odveze domů.

„Po cestě mu začal nabízet různé zboží a domluvili se, že si od nich starý muž koupí za tisíc korun dalekohled. Zastavili u jeho domu a senior si šel domů pro peníze," popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Přestože prý senior zakázal mužům, aby s ním šli dovnitř, ve chvíli, kdy si nahoře v ložnici bral blok, v němž měl uloženu větší finanční hotovost, objevil se řidič auta za jeho zády.

„Jakmile spatřil, že starší muž má u sebe více peněz, chtěl po něm místo tisícovky pět tisíc korun. Ty mu senior odmítl dát a namířil na vyděrače dětskou plastovou pistolku se slovy: „Vás už nebaví život?" V tu chvíli mu slovensky hovořící asi padesátiletý muž vytrhl z ruky papír, v němž měl uloženy bankovky a utekl z domu," přiblížila mluvčí.

Okradený muž ze Zlína potom spočítáním zbylých bankovek zjistil, že ho zloděj připravil o pětašedesát tisíc korun.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy porušování domovní svobody a krádež, pachatelům hrozí až pětiletá trestní sazba. ⋌(hed)