V úterý odpoledne přijela jednašedesátiletá žena z Otrokovic do svého rekreačního domku na Bruntálsku, v němž již od začátku týdne pobýval její syn a jednapadesátiletá kamarádka. Oba v domě pracovali a dohlíželi na rekonstrukci. Protože jí přestali brát telefon, vydala se zjistit, co se děje.

„Po příjezdu ji začal její syn urážet a napadat. Hned věděla, co se stalo. Zřejmě se posilnil alkoholem. Přitom se pár dní předtím vrátil z protialkoholní léčebny. Před jeho agresivitou se zamkla ve svém autě," popsala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Syn po ní však chtěl peníze na vlak. Dala mu pět set korun a společně se svou kamarádkou odjely autem zpět do Otrokovic. Útoky jejího syna však neskončily. V noci, když obě spaly v ložnici rodinného domu, syn rozrazil dveře, vnikl do ložnice a začal matku jako smyslů zbavený mlátit hrnkem do hlavy a bouchat pěstmi do celého těla. Napadání doprovázela smršť hrubých výrazů.

„Její kamarádka se mu snažila zabránit v matčině napadání a chtěla zavolat policii. Muž jí však vytrhl mobilní telefon z ruky a mrštil s ním o zem. To ji neodradilo a snažila se vyběhnout ven pro pomoc, agresor se vydal za ní a zamkl ji na dvoře rodinného domu," uvedla dále mluvčí.

Napadené a zraněné ženě se podařilo z domu uniknout a dojet na policii. Policisté nejprve zavolali rychlou záchrannou službu, ta převezla ženu k ošetření do nemocnice. Poté přivolali posily a vnikli do domu. Nejprve osvobodili ženu, která byla zamčená na zahradě.

„Dechovou zkouškou zjistili u povedeného syna 2,6 promile alkoholu v krvi. Rozhodli o vykázání agresora z domu jeho matky na dobu deseti dnů," dodala Kozumplíková.

Muže prověřují policisté z Bruntálska pro několik trestných činů a přestupků souvisejících s napadáním jeho matky.

Policisté z Otrokovic ho nyní prověřují pro přečin ublížení na zdraví ve stadiu pokusu s až tříletou trestní sazbou. (poh)