Když si chtěl muž vzít s sebou po roztržce kočku, žena obrátila, aby zůstal

Nejdřív volal 49letý Slovák. Ptal se, jestli jako cizí státní příslušník může podat trestní oznámení na svoji družku, která ho měla fyzicky napadnout. Přiznal, že oba popili.

O dvanáct minut později volala 49letá žena ze Zlína, družka předchozího volajícího. Rozladilo ji, že si dotyčný dovolil zavolat na policii, že ho napadla.

„Dožadovala se rady, jak se má muže zbavit, když ji po hádce polil alkoholem. Když se jí nepozdávalo poučení operačního důstojníka, vymyslela si, že ji partner ohrožuje pistolí. Muž do telefonu však uvedl, že nic z toho není pravda," popsal zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Tou dobou už do jejich bydliště směřovala motorizovaná hlídka strážníků.

Na místě strážníci zjistili, že při konzumaci alkoholu došlo k roztržce, při níž zasáhly muže do levého boku dva létající talíře, které odstartovaly z ruky jeho družky.

„Zbraň se v bytě skutečně nacházela, ale jednalo se o zbraň nepodléhající registraci a k jejímu použití ani vyhrožování nedošlo. Uživatelka bytu se dále dožadovala, aby druh její domácnost okamžitě opustil, ale když si sebou chtěl vzít svoji kočku, tak obrátila a chtěla, aby oba zůstali," dodal Janík.

Po zklidnění situace strážníci oba partnery poučili, že přestupek proti občanskému soužití mezi osobami blízkými lze projednat pouze na návrh, který mohou ve lhůtě tří měsíců podat u správního orgánu. Zbývá jen dodat, že žena nadýchala 1,2 promile, její druh 1,4 promile. (hed)