„Je obviněn z toho, že svůj vůz Renault Megane řídil s 1, 6 promile alkoholu v krvi a hazardní jízdou zavinil dopravní nehodu, při níž byly usmrceny dvě devatenáctileté dívky z Holešova a osmnáctiletý mladík z Bystřice pod Hostýnem,“ přednesl obžalobu státní zástupce Rudolf Mlýnek.

Obžalovaný byl strýcem zemřelého mladíka, proto Deník nemůže kvůli platnosti takzvaného náhubkového zákona uvést jeho příjmení: mohlo by totiž vést k identitfikaci totožnosti oběti.

Obžalovaný muž se ale podle své výpovědi z ublížení na zdraví s následkem smrti více osob ani z ohrožení pod vlivem návykové látky necítí být vinen.

„Neuvědomuji si, že bych řídil. Z chvílí před nehodou si pamatuji jen střípky, nevybavuji si dokonce ani ty lidi, které jsem potkal,“ tvrdil před soudem Josef T.

Jediný, na koho si z osudné noci vzpomíná, je prý právě jeho synovec, se kterým se ten večer z Bystřice pod Hostýnem vydal na projížďku do Holešova. Proti jeho tvrzení ale svědčí řada důkazů, například záznamy z kamerového systému městské policie Holešov.

Jelikož si soud vyžádal svědectví všech zasahujících záchranářů, a u asi dvanácti členů integrovaného záchranného systému musí být vyjednáno povolení porušit mlčenlivost, další projednání případu bylo prozatím odročeno na čtvrtého března.

DALŠÍ PODROBNOSTI O PRŮBĚHU SOUDU S AKTÉRY TRAGICKÉ HAVÁRIE U RYMIC ČTĚTE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ KROMĚŘÍŽSKÉHO DENÍKU.