Podle policie devětačtyřicetiletý muž zastřelil svou pětatřicetiletou družku a své dvě děti. Poté zbraň obrátil proti sobě, uvedla policie na twitteru. Policie případ předběžně kvalifikovala jako trojnásobnou vraždu.

Policisté zasahují ve středu 3. srpna 2022 u rodinného domu v Rožnově pod Radhoštěm, kde po střelbě zemřeli čtyři lidé
Tragédie v Rožnově: muž zastřelil dvě dcerky, družku a pak sebe

Událost se stala v rodinném domě ve vilové lokalitě Rybníčky. Dle serveru Blesk.cz našla těla obětí babička dětí.

Policie následně celou oblast uzavřela a kriminalisté byli na místě až do čtvrtečních ranních hodin.

Událostí byl otřesený i starosta Rožnova pod Radhoštěm Jiří Pavlica.

„Je to pro město velká tragédie, moc nás mrzí, že se u nás něco takového stalo. Je to opravdu hrozná událost, soucítíme s rodinou,“ řekl starosta.

GIBS v akci

Na místě byla i Generální inspekce bezpečnostních sborů a sbírala informace. Zavražděná žena byla totiž policistkou působící ve Vsetíně. Během dne se objevily informace, že mrtvý muž, který vystřílel vlastní rodinu, je funkcionář městské policie na Valašsku. Ředitel městské policie Rožnov pod Radhoštěm Aleš Pilař na sociální síti upřesnil, že nejde o strážníka z Rožnova.

„Vzhledem k množícím se dotazům, spekulacím a fámám k tragické události prohlašuji, že nikdo ze strážníků Městské policie Rožnov pod Radhoštěm nebyl účasten na této události,” napsal na facebooku.

Dle informací Deníku byl mrtvý muž zaměstnanec městské policie ve Valašském Meziříčí. Starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek nechtěl tragédii komentovat, stejně tak ředitel místní městské policie Jan Camfrla.

„Nebudu se k tomu vyjadřovat, je to v gesci Policie ČR,“ řekl Deníku.

Při střelbě v Rožnově pod Radhoštěm byla použita legálně držená soukromá zbraň, nešlo o služební zbraň.