„Strážníci se trojice štěňat ujali a převezli je do zlínského Útulku pro opuštěná zvířata Vršava," uvedla mluvčí zlínských strážníků Šárka Škubalová. „Štěňata byla zablešená a hodně začervená. Proto jsme je odčervili a čekáme na jejich vakcinaci," popsala přijetí malých chundeláčků v jejich novém domově v útulku na Vršavě jeho provozní Eva Drozdová.

A aby malí nalezenci nebyli beze jména, dostali dva psí kluci a jedna psí slečna zbrusu nová jména, která sedí k jejich kříženeckému původu jako ulitá. Jmenují se Mafy, Mody a Minie. Podle pracovnice útulku se i přes svůj pohnutý osud mají dvouměsíční štěňátka čile k světu.

„Jsou to malí rošťáci, chutná jim a nejsou bázliví. Zřejmě jim nikdo neubližoval, i když se o ně nestaral," usoudila Eva Drozdová. Prozradila také, že pro jejich strakatý vzhled jim v útulku nikdo neřekne jinak, než „naše malé kravičky".

Blíží se vánoční svátky a je tak velmi pravděpodobné, že je malošci stráví s ostatními v útulku. Stejně jako další nalezenec, jen o půl měsíce straší než „trojčata" Mafy, Mody a Minie.

„Jmenuje se Felix a byl nalezen jak se choulí v Zoo Zlín ve stejný den jako štěňata v krabici," popsala pohnutý osud ještě tak malého štěněte Eva Drozdová. On však svůj vděk, za každé pohlazení, plnou misku a hezké slovo dokáže vrátit svou radostí. „Je to velký mazel," usmála se Eva Drozdová na malého svěřence.