Jak se vše přesně v noci ze čtvrtka na pátek odehrálo, kriminalisté nevědí. Nikdo ze svědků si totiž tu noc moc dobře nepamatuje. Všichni byli namol opilí.

„Pětapadesátiletý bezdomovec se svou o tři roky mladší přítelkyní celý den pili. Žena dosvědčila, že společně od rána do večera zvládli asi pět krabicových vín," vysvětlila mluvčí zlínské krajské policie Jana Macalíková.

I z toho mála, na co si žena 
i obviněný muž vzpomněli, dokázali kriminalisté poskládat celý příběh.

Opilý pár se večer rozešel. Žena šla spát na ubytovnu. Její přítel tam měl vstup zakázán, protože se choval často agresivně a míval finanční potíže. Proto přebýval v nedalekém lesíku, kde přespával jen na zemi na rozložených krabicích. Ještě včera se tam povalovaly i prázdné krabice od vína.

Zemřelý muž ale hned nešel spát. Všiml si, že jeho partnerka se dala do řeči s cizím mužem. To v něm zřejmě vyvolalo žárlivost. Myslel si, že mu je s ním partnerka nevěrná. „Proto se vrátil a začal mu údajně vulgárně nadávat. Pak zase odešel a žena šla za ním, 
i s cizincem, aby si všechno takzvaně vyříkali. Jenomže opět došlo na hádku," popsala dále mluvčí.

Žena prý nakonec odešla a oba soky tam nechala. Když ale na druhý den šla do lesíku svému příteli zanést kávu, našla jej v tratolišti krve. Měl bodnou ránu v břiše a další na krku. Muž prakticky vykrvácel.

Policie hned začala na případu pracovat. A už za pár hodin měla vytipované tři podezřelé. „Všechny důkazy nakonec vedly k šestačtyřice­tiletému cizinci, kterého jsme nakonec obvinili z vraždy. Muž se k činu také částečně doznal," informovala dále Jana Macalíková.

Při výslechu tvrdil, že bezdomovce jen postrašil nožem a ten se pak na něj sám nabodl. „Jak ale přišel k druhé ráně na krku, která mu prořízla krkavici, však obviněný údajně neví. Vražednou zbraní byl otevírací nožík s osmicentimetrovou čepelí," upřesnila ještě mluvčí policie. Cizinec přitom den po události svým kamarádům řekl: „Někoho jsem pobil."

Obyvatelé ani pracovníci hostelu, kde obviněný i žena zemřelého bydlí, moc k případu mluvit nechtěli. „Já o tom moc nevím. Vím jen, že ta ženská se zhroutila a je v Kroměříži," reagovala jedna z pokojských.

Šestačtyřicetiletý Ukrajinec prý nebyl nijak problémová. „Moc jsem ho nepotkával, ale říkávalo se, že tam na pokoji často popíjeli. Každopádně to není nic pěkného," sdělil mladý muž, který vykoukl z pokoje v přízemí.

Soud obviněného muže už poslal do vazby. Podle policie doposud nebyl trestaný a ve Zlíně pracoval na stavbě jako tesař. Teď mu však hrozí až osmnáct let vězení.

Na Zlínsku jde letos o první dokonanou vraždu, v celém Zlínském kraji se staly již celkem vraždy tři a kromě nich ještě šest pokusů.