„Z dlouhé zbraně střílel v neděli kolem půl šesté večer v Luhačovicích z domu v Mlýnské ulici, v docela hustě obydlené části, asi padesátiletý muž, zřejmě pod vlivem alkoholu. Policie jej odvedla a údajně zajistila zbraň. Dnes odpoledne byl pán viděn na svobodě a s „úsměvem na tváři“. Podezřelý údajně vlastní celý arzenál zbraní. Nerad bych, aby se opakovala tragédie v Uherském Brodě…“

Těmito slovy se v pondělí obrátil muž z Luhačovic e-mailem na redakci Zlínského deníku. Nepřál si zveřejnit své jméno, redakce jej má však k dispozici.

„Seděli jsme s přáteli u kafe, když se ozvaly dva výstřely. Podívali jsme se na sebe, nevěděli jsme, jestli nejde o pyrotechniku. Tak jsem se podíval ven z balkonu. V protějším domě jsem viděl na balkoně muže s dlouhou palnou zbraní, ten se pak schoval,“ popisoval pisatel dopisu – očitý svědek události.

Srážka čtyř aut v Kostelci u Zlína
Čtyři auta se srazila u Kostelce, čtyři zranění

Podle něj se všichni v okolí divili, že i když muže po incidentu odvezla policie, přesto jej včera viděli znovu v jejich ulici.

„Na linku 158 bylo ohlášeno v pondělí v půl šesté večer, že v Luhačovicích měl střílet padesátiletý muž. Policie mu zajistila zbraň. V dechu muže bylo naměřeno 1,15 promile alkoholu. Muž policii uvedl, že střílel na protější strom, kde chtěl sestřelit šišky,“ popsal událost krajský policejní mluvčí Petr Jaroš.

Doplnil, že muž je nyní policií prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.

„Podle mne šlo o obecné ohrožení. Ten muž často holduje alkoholu a údajně tohle neudělal poprvé. Navíc má doma více zbraní,“ varoval obyvatel Luhačovic s tím, že lidé v okolí mají z chování střelce obavy.

„Není to příjemné mít takového souseda. Vždyť tady kolem dokola jsou samé domy. A že chtěl sestřelit šišky? Ten jediný jehličnan je přesně naproti domu,“ zlobil se.

O víkendu se navíc ulicemi Luhačovic kvůli velikonočním svátkům pohybovalo více dětí než obvykle. Snadno tak mohlo dojít k neštěstí, a to zvláště když byla mužova ostrostřelba silně ovlivněna alkoholem.

Deník se proto obrátil i na starostku Luhačovic Marii Semelovou. Ta se však k situaci nemohla vyjádřit.

„Tato informace se ke mně nedostala, jsem v nemocnici…,“ uvedla s omluvou.

Nehoda dvou osobních automobilů ve Zlíně si vyžádala zranění dvou nezletilých osob
Na Sokolské ve Zlíně se srazila dvě auta. Byly zraněny dvě děti