„Přímo v provozovně pak strážníci zjistili, že mladá žena se pokusila o krádež pěti lahví whisky, čímž by prodejci způsobila škodu ve výši 2605 korun," vyčíslil zástupce ředitele městské policie Pavel Janík. Dodal, že s ohledem na okolnosti případu hlídka přistoupila k důkladné prověrce trestní minulosti.

„Tento postup se záhy ukázal jako nanejvýš opodstatněný. Dotyčná totiž byla v minulém roce pravomocně odsouzena pro trestný čin krádeže. Svým opakovaným protiprávním jednáním si tak opět zapříčinila trestní stíhání," poznamenal Janík.

K obdobné události vyjížděla hlídka MP Zlín také v pátek před osmnáctou hodinou do supermarketu na sídlišti Jižní Svahy. Tam se zase pokusil 37letý muž z Otrokovic odcizit troje balení instantní kávy v celkové hodnotě 644 korun.

„I v jeho případě vyšlo najevo, že je v oblasti majetkových deliktů recidivistou, a tak jej strážníci předali kolegům z republikové policie," přiblížil za strážníky Janík.

Na policejní oddělení také putoval 23letý zloděj z Olomouce, kterého dopadla ostraha supermarketu na sídlišti Jižní Svahy v sobotu po poledni. Dotyčný se pokusil odcizit sadu nožů za 1130 korun. Také v jeho případě byla zjištěna trestní minulost, která pro něj znamenala další podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Čtvrtý obdobný případ se odehrál v neděli před třetí hodinou odpolední. Tentokrát vyjížděla hlídka MP Zlín do supermarketu v centru města, kde byl přistižen při krádeži 37letý muž z Napajedel. Tomu uvázly za nehty, resp. v batohu, rybí konzervy za 495 korun. Opět se jednalo o recidivistu, kterého strážníci předali k trestnímu stíhání republikové policii.

V roce 2012 vyjížděly hlídky zlínské městské policie k 845 ohlášeným případům krádeží a řešily 729 přestupků proti majetku.