„Včera ráno nám oznámil jeden z lékařů kroměřížské nemocnice, že se k nim dostala pacientka po právě prodělaném porodu, která u sebe neměla dítě. Žena krátce po ošetření z nemocnice na svou žádost odešla,“ informovala v pátek policejní mluvčí Simona Kyšnerová s tím, že policisté ihned po oznámení začali po rodičce pátrat.

„Čtyřiadvacetiletou ženu i jejího druha jsme následně omezili na osobní svobodě,“ uvedla mluvčí. A dodala, že případ si převzali krajští kriminalisté, kteří několik hodin čerstvě narozené dítě hledali.

Policisté v souvislosti s varždou novorozence prohledávají dům v kroměřížské Albertově ulici, který je mezi lidmi známý také jako Děvín. 12.5.2022
Vražda novorozence v Kroměříži: policie pátrá v problémovém "Děvíně" a okolí

Policisté prohledávali okolí paneláku v kroměřížské Albertově ulici, který je mezi místními také známý jako Děvín. Pátrali také v okolí domu, kontejnerech i kanalizaci.

„V bytě ženy jsme ve večerních hodinách provedli domovní prohlídku. Novorozeně se nám však najít nepodařilo,“ sdělila Kyšnerová s tím, že policisté skutek prověřujeme jako závažný trestný čin vraždy.

„Krajští kriminalisté i nadále na případu pracují,“ uzavřela mluvčí.