Malého chlapce v Kašavě měl zavraždit otec. Policie však další podrobnosti případu stále vyšetřuje.

POMŮŽOU ZNALECKÉ POSUDKY A PITVA

Podle mluvčí kriminalisté stále čekají na závěry znaleckých posudků z oboru zdravotnictví.

„Byla nařízena soudní pitva, navíc čekáme na posudky z oboru psychologie a psychiatrie," naznačila krajská policejní mluvčí. Podle Lenky Javorkové policisté také stále vyslýchají svědky. Tragický případ vraždy dítěte v Kašavě je jediný svého druhu v našem kraji za poslední desítky let.

„Žádný obdobný případ jsme od vzniku Krajského ředitelství policie Zlínského kraje nešetřili," uvedla Lenka Javorková s tím, že právě tento čin byl i první letošní dokonanou vraždou.

Otřesná událost se stala v úterý 4. října večer v chatové oblasti obce Kašava na Zlínsku. Přivolaným záchranářům se naskytl strašný pohled na bezvládné tělo čtyřletého chlapce, u kterého již lékař musel konstatovat smrt. Vedle chlapce byl jeho těžce zraněný jednatřicetiletý otec.

„Záchranáři jej museli v kritickém stavu transportovat do Fakultní nemocnice Ostrava," sdělil tenkrát na dotaz Deníku mluvčí krajských zdravotních záchranářů Petr Olšan.

K TRAGÉDII VEDLY NEUROVNANÉ VZTAHY

Motivem otřesného činu měly být neurovnané vztahy mezi mladými rodiči chlapečka. Měli jej ve střídavé péči. V osudný den měl původně hocha otec vrátit matce. Jenže se údajně rozhodl jinak.

O svém záměru měl napsat sms zprávu matce dítěte. Pak měl několika bodnými ranami ubodat čtyřletého bezbranného chlapce. Nakonec se měl pokusit zabít i sebe.

Žena po obdržení této zprávy ihned nasedla do auta a vydala se z Otrokovic, kde bydleli, na cestu na chatu v Kašavě, kde otec v tu dobu se synem byl. Bohužel nestihla už dojet včas.

„Byli v pohodě, chodívali tudy na chatu, na procházky, vypadalo to, že je vše v pořádku. Stále tomu nemůžeme uvěřit," kroutí nevěřícně hlavou nad skutkem místní, kteří v blízkosti chatové osady bydlí.

Související: 

V Kašavě údajně došlo k vraždě čtyřletého dítěte

Otec, jenž měl zavraždit syna v Kašavě, údajně zemřel. Policie mlčí

Muž podezřelý z vraždy dítěte v Kašavě na Zlínsku zemřel